Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gino Vos

Drie Nederlanders winnen rechtstreeks, Plaisier uitgeschakeld

De First Stage voor de European Q-School zit erop! Op de derde en laatste dag was het erop of eronder voor sommige spelers. Lees hier de hoogtepunten terug van dag drie van EU Q-School.

Een totaal van 390 spelers begonnen in Kalkar aan de beslissende dag in de First Stage. Sommige spelers waren al zeker via de ranglijst voor Final Stage en sloegen daarom de derde dag over, waaronder Jeffrey Sparidaans en Larry Butler. Andere spelers moesten nog volle bak om te zorgen dat ze donderdag nog wel terug mogen komen om te strijden voor het echte werkt.

Topspelers falen

De grootste verrassing die Final Stage niet haalde was de WDF World Master Wesley Plaisier. Na twee dagen stond hij nog maar op één punt en krijg het woensdagmiddag ook niet voor elkaar om een punt te pakken. Landgenoot Nick Crouwel versloeg hij met 5-3 in de tweede ronde. Een flinke teleurstelling voor Plaisier.

Hij was niet de enige; Dragutin Horvat, Martin Dragt, Roman Benecky, Jeffrey de Graaf, Rene Eidams, Jim Widmayer, Michael Rasztovits en Stefan Bellmont konden hun favorietenstatus ook niet waarmaken en kunnen huiswaarts.

Nederlanders

Nederlanders Moreno Blom, Nick Crouwel, Owen Roelofs, Davy Proosten, Alexander Merkx en Gino Vos kenden wel een succesvolle dag. Allemaal behaalden ze de laatste 16. Proosten, Vos en Merkx wisten zich zelfs rechtstreeks te kwalificeren. Derk Telnekes, Jeroen Mioch en Martijn Wanders verloren bij de laatste 32, maar zijn zeker voor een plaats bij de 128 spelers voor Final Stage.

Finales

Jody Tobback 5-3 Oliver Müller
Vitezslav Sedlak 5-1 Moreno Blom
Gino Vos 5-2 Lukas Wenig
Nico Kurz 5-2 Teemu Harju
Ricardo Perez 5-0 Alex Spellman
Alexander Merkx 5-2 Michele Turetta
Benjamin Pratnemer 5-1 Nick Crouwel
Davy Proosten 5-4 Owen Roelofs

Stand

Daniel Klose is als eerste geëindigd op de First Stage Q-School Order of Merit met 9 punten net als Lukas Wenig, Roemer Mooijman en Markus Kessler. De top 89 van dit klassement heeft zich geplaatst voor de Final Stage. Dit betekent dat 26 Nederlanders zich via deze manier hebben geplaatst en vier dagen langer in Kalkar mogen blijven. Echter kan het zijn dan sommige spelers die in de top 89 staan zich terugtrekken, waardoor de plekken dus doorschuiven op de ranking. Bekijk de complete stand hier.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *