Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Drie op een rij: Van Gerwen wint ook in Liverpool

Michael van Gerwen heeft de zure nasmaak van zijn verloren UK Open-finale weggespoeld. In Liverpool schreef hij de zesde speelronde van de Premier League op zijn naam.

De zesde speelronde van de Premier League werd deze week afgewerkt in de M&S Bank Arena in Liverpool. De avond begon met de nog puntloze Peter Wright tegen Gerwyn Price, die in goede vorm verkeerde. Wright begon de wedstrijd met een nieuwe set darts, bommetjes, en dat bleek in de beginfase te werken. De Schot kwam 5-2 voor met finishes van onder 78,81 en 98. In leg 8 en 9 kreeg Wright matchdarts, maar miste. Hierdoor liet hij Price terug in de wedstrijd, hij won drie legs op een rij en dwong zo een beslissende leg af. In de elfde leg kreeg ‘The Iceman’ zelf drie matchdarts om de comeback compleet te maken, maar miste nu zelf. Wright bleef nu wel koel en zorgde via dubbel 8 voor zijn eerste overwinning in de Premier League.

In de tweede kwartfinale troffen Michael van Gerwen en Jonny Clayton elkaar. Nadat de eerste drie legs met de darts mee gingen, maakte Van Gerwen het verschil in de vierde leg en breidde zijn voorsprong uit naar 4-1. Deze achterstand kreeg Clayton niet meer ongedaan en zo bereikte de Nederlander met een 6-2 overwinning de halve finale. Chris Dobey en Nathan Aspinall namen het tegen elkaar op in de derde kwartfinale. Aspinall begon ijzersterk met finishes van 112 en 143 om 4-0 voor te komen. Dobey knokte zich terug tot 4-3, maar kon de laatste break niet meer ongedaan maken. In leg 10 kreeg ‘Hollywood’ één pijl op dubbel 5 voor de rebreak, maar miste. Aspinall gooide 100 uit voor een belangrijke 6-4 zege. De kwartfinales werden afgerond met een partij tussen Michael Smith en Dimitri van den Bergh. De wereldkampioen begon goed door Van den Bergh twee keer te breaken in de eerste drie legs. Slechts één break werd ongedaan gemaakt door de Belg. Hierdoor hield Smith zijn voorsprong en trok met een 17-darter de partij met 6-3 naar zich toe.

Slechtste wedstrijd Aspinall ooit in matige halve finales

De eerste halve finale ging tussen Van Gerwen en Peter Wright. Deze halve finale had een eenzijdig verhaal. In de eerste leg mocht Van Gerwen gelijk breken met een 18-darter. Peter Wright kwam scorend veel tekort om Van Gerwen bij te benen, Wright kreeg zo in deze wedstrijd weinig kansen. In de vierde leg mistte Peter Wright een pijltje om 122 uit te gooien en Van Gerwen strafte dit gelijk af met een tweede break. Tot de zevende leg had Wright ook maar twee pijlen op de dubbel gehad. In de zevende leg mistte Van Gerwen zeven matchdarts, maar Wright strafte dit ook niet af. Van Gerwen kon zo eenvoudig met 6-1 winnen. Van Gerwen had geen fantastisch spel nodig en zat de gehele wedstrijd onder de 100 gemiddeld.

De tweede halve finale tussen Aspinall en Smith kwam ook moeizaam op gang. De eerste leg werd gewonnen door Smith met 23 pijlen. Aspinall mocht de tweede leg ook houden met een 23-darter. De gemiddeldes van beiden heren lagen na twee legs onder de 70 gemiddeld. In de vijfde leg werden er ook weer negen pijlen gemist op de dubbel, hierdoor kon Smith de tweede break plaatsen. Aspinall gooide zijn slechtste wedstrijd op TV en de slechtste wedstrijd in de Premier League. Hij eindigde met een gemiddelde van 75.47. Met moeizaam spel wist Smith toch vrij eenvoudig te winnen.

Van Gerwen blijft winnen

De twee beste spelers van de wereld, want zo mogen we Michael van Gerwen en Michael Smith wel noemen, mochten zo in Liverpool het podium betreden voor de finale. Beide mannen begonnen met een 15-darter, waarna Van Gerwen profiteerde van missers van Smith. De Nederlander kwam op 3-1, maar keek drie legs later ineens tegen een achterstand aan. Smith vond legs in 15, 12 en 11 pijlen, waardoor hij op 4-3 kwam. MVG sloot weer aan met een 14-darter, waarna een leg in hetzelfde aantal pijlen hem de break opleverde. Smith kreeg daarna nog één kans om in de wedstrijd te blijven, maar de bull werd nipt gemist. Van Gerwen vond dubbel tien, waardoor de derde dagzege op rij een feit was. Onze landgenoot domineert de Premier League.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 100.2 / 50%
Michael Smith: 99.09 / 30.8%

Uitslagen

Kwartfinales
Peter Wright 6-5 Gerwyn Price
Michael van Gerwen 6-2 Jonny Clayton
Nathan Aspinall 6-4 Chris Dobey
Michael Smith 6-3 Dimitri van den Bergh

Halve finales
Michael van Gerwen 6-1 Peter Wright
Michael Smith 6-2 Nathan Aspinall

Finale
Michael van Gerwen 6-4 Michael Smith

Stand Premier League Darts

Met zijn drie overwinningen op rij heeft Michael van Gerwen al een groot gat geslagen met de rest van het veld. Peter Wright is daarnaast van de nul punten af, al bungelt hij nog wel onderaan.

  1. Michael van Gerwen 20 (+30) (3 titels)
  2. Michael Smith 12 (+2) (1 titel)
  3. Nathan Aspinall 11 (-5)
  4. Gerwyn Price 8 (+3) (1 titel)
  5. Dimitri van den Bergh 7 (-1)
  6. Jonny Clayton 7 (-6)
  7. Chris Dobey 5 (-8) (1 titel)
  8. Peter Wright 2 (-14)
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *