Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbord - Winmau Blade 6

Drie spelers geschorst door tuchtcommissie; WK-deelname in gevaar

De tuchtcommissie (DRA) is afgelopen donderdag met een verklaring naar buitengekomen, waarin wordt vastgesteld dat drie spelers vanaf heden zijn geschorst voor DRA-gesanctioneerde toernooien. Lees er hier meer over.

Het betreft Prakash Jiwa, Andy Jenkins en Jack Main, spelers die naar voren kwamen in een onderzoek naar verdachte weddenschappen op wedstrijden in de MODUS Super Series. Als gevolg hiervan zijn de spelers nu geschorst door de DRA.

Voor Prakash Jiwa kan dit grote gevolgen kunnen hebben, aangezien hij zich in oktober nog wist te kwalificeren voor het PDC WK in december. Omdat hij nog in beroep kan gaan, is het mogelijk dat zijn deelname aan het WK alsnog kan plaatsvinden. Ook Andy Jenkins, een voormalig PDC halve-finalist, heeft het recht om in beroep te gaan tegen dit besluit.

Na onderzoek, over verdachte weddenschappen bij de wedstrijd tussen Jack Main en Lisa Ashton in de MODUS Super Series, heeft de DRA besloten dat Jack Main zich moet verantwoorden voor schendingen van de DRA-weddenschapsregels. Hij is uitgesloten van deelname aan DRA-gesanctioneerde toernooien totdat de hoorzitting(en) zijn afgerond en de kwestie is opgelost. Main heeft echter de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen dit besluit. Er is geen bewijs dat Ashton enigzins betrokken zou zijn bij deze zaak.

Check de complete verklaring van de DRA hier.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *