Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Drie uit drie voor Artut, Münch ook naar München

Na twee jaar afwezigheid is Jyhan Artut knallend aan 2019 begonnen. Nadat hij zich al voor de eerste twee toernooien plaatste kwam daar vanavond ook meteen een derde toernooi bij. Naast hem waren ook Michael Hurtz, Kevin Münch, Marko Puls en Dragutin Horvat succesvol.

De laatste keer dat Michael Hurtz in actie kwam op de Euro Tour was al weer in 2017. Hij maakte zijn debuut echter al in 2013, toen de Euro Tour nog uit 64 spelers bestond. Na twee jaar is hij nu weer terug door in de finale Thomas Luksch redelijk eenvoudig met 6-3 wist te verslaan. Een ronde eerder had hij Fabian Herz ook al aan de kant gezet. Cristo Reyes is de tegenstander in ronde één.

Kevin Münch, die zich vorig jaar drie keer voor een Euro Tour wist te plaatsen maar nooit voorbij de eerste ronde kwam, plaatste zich voor zijn eerste Euro Tour van het jaar. In de finale was hij met 6-5 te sterk voor Manfred Bilderl. ‘The Dragon’ kwam nog met 3-1 achter, maar hij draaide dit om naar 5-4. Er was nog een beslissende leg nodig, maar hierin kreeg hij maar liefst 21 pijlen de tijd en zo pakte hij de winst. Voor Münch wacht een duel met Kyle Anderson.

Marko Puls werd Qualifier nummer drie, hij versloeg Gino Drobick met 6-1 in de finale. Voor de 47-jarige inwoner van Steinheim wordt het zijn eerste optreden sinds Oktober 2016, toen hij in de eerste ronde van het German Darts Championship met 6-3 verloor van Ron Meulenkamp. Puls zal het opnemen tegen Aaron Monk.

Voor Dragutin Horvat, vorig jaar vier keer actief op de Euro Tour, was dit de eerste keer dit jaar dat hij een finale won. Bij de eerste twee kwalificatietoernooien verloor hij beide keer de finale, maar nu was het toch driemaal is scheepsrecht. Hij versloeg Erik Tautfest met 6-2, door onder andere een 146-finish en 12-darter te gooien. Kim Huybrechts is in ronde één de tegenstander.

De laatste speler die zich kwalificeerde was, voor de derde keer, Jyhan Arut. ‘The Eagle’ kent een erg goede start van het jaar en zette in de finale Marvin Wehder met 6-2 simpel aan de kant. Goed was het allemaal niet, hij kwam maar in één van de vier wedstrijden boven de 80 uit (804), maar effectief was het wel. Met ook een goede 96-finish wist hij zich te kwalificeren, hij treft morgen Josh Payne.

Laatste 20
Thomas Lucksch 6-3 Lukas Wenig
Michael Hurtz 6-4 Fabian Herz
Kevin Münch 6-4 Florian Hempel
Manfred Bilderl 6-2 Sebastian Pohl
Gino Drobick 6-2 Tobias Plötz
Marko Puls 6-2 Jochen Graudenz
Erik Tautfest 6-2 Jens Kniest
Dragutin Horvat 6-5 René Eidams
Marvin Wehder 6-4 Daniel Di Sante
Jyhan Artut 6-3 René Berndt

Laatste 10
Michael Hurtz 6-3 Thomas Luksch
Kevin Münch 6-5 Manfred Bilderl
Marko Puls 6-1 Gino Drobick
Dragutin Horvat 6-2 Erik Tautfest
Jyhan Artut 6-2 Marvin Wehder

 

 

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschäfer (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *