Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Drie Zweden succesvol tijdens Euro Tour Qualifiers in Finland

Afgelopen weekend werden 4 Euro Tour Qualifiers gespeeld in Finland voor non-tourkaarthouders voor de PDC Nordic & Baltic. Andreas Harrysson, Johan Engström en Dennis Nilsson wisten zich te kwalificeren. Lees hier meer. 

German Darts Grand Prix
Donderdag werd het kwalificatietoernooi gegooid voor de German Darts Grand Prix met in totaal 22 spelers. De favorieten waren Dennis Nilsson, Johan Engström, Mindaugas Barauskas en Andreas Harrysson. Uiteindelijk wisten twee Zweden de finale te halen. BDO WK-speler Harrysson bereikte zijn eerste finale van het seizoen met overwinningen op Pétur Gudmundsson (6-3), Veijo Viinikka (6-5) en Oskar Lukasiak (6-2). Nilsson bereikte de finale ten koste van Niels Heinsoe (6-3), Teuvo Haverinen (6-1), Johan Engström (6-4) en Niels-Jörgen Hansen (6-1).

In de finale begon Harrysson als beste speler door de eerste twee legs te pakken. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee, waardoor het 4-2 stond voor ‘Dirty Harrysson’. Met een geweldige 145-finish in 12 darts plaatste Harrysson de tweede break voor een 5-2 voorsprong. Met een 80-finish hield Harrysson zijn eigen leg (6-2) en daardoor zien we hem later dit jaar terug op de Euro Tour in München voor zijn debuut.

Austrian Darts Open
Vrijdagmiddag stonden er twee kwalificatietoernooien om het programma, te beginnen met de Qualifier voor de Austrian Darts Open. Dit keer deden er 19 spelers mee, met wederom twee Zweedse finalisten. Johan Engström bereikte zijn eerste finale van het weekend door Teuvo Haverinen (6-3), Christian Johansen (6-1) en Veijo Viinikka (6-5) te verslaan. Dennis Nilsson wist ook tijdens dit kwalificatietoernooi de finale te halen. Dit keer was ‘Ironman’ te sterk voor Claus Nielsen (6-3), Niels-Jörgen Hansen (6-1), Oskar Lukasiak (6-1) en Ugnius Jankunas (6-1).

In de finale gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg plaatste Engström de break met een 155-finish in 12 darts. De break werd verzilverd met een 13-darter voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Met een 16-darter brak Engström nogmaals voor een 5-2 voorsprong. ‘The Sweet Ferret’ wist de break niet te verzilveren, met een 17-darter brak Nilsson terug naar 5-3. Met een hele knappe 116-finish in 15 darts kwalificeerde (6-3) Engström zich voor de tweede keer voor een Euro Tour. In de finale noteerde hij een gemiddelde van 100,4!

Hungarian Darts Trophy
Later op de vrijdagmiddag werd het kwalificatietoernooi voor de eerste editie van de Hungarian Darts Trophy gespeeld in Finland. In totaal speelden 28 spelers voor een plaatst op de Euro Tour in Hongarije. Net als de eerdere twee Qualifiers stonden twee Zweden in de finale, dit keer waren dat Andreas Harrysson en Oskar Lukasiak. Harrysson bereikte zijn tweede finale van het weekend met overwinningen op Mindaugas Barauskas (6-4), Veijo Viinikka (6-5), Teuvo Haverinen (6-2) en Jani Keskinarkaus (6-4). Lukasiak was op weg naar de finale te sterk voor Niels-Jörgen Hansen (6-3), Ivan Springborg (6-1), Henrik Primdal (6-2) en Niels Heinsoe (6-2).

Net als in de eerste finale begon Andreas Harrysson ook in deze partij als betere speler, hij won de eerste twee legs met finishes van 68 en 80. Vervolgens gingen 6 legs met de darts mee (5-3), waaronder een 98 en 101-finish van Harrysson. In de negende leg produceerde Harrysson een 13-darter om zich voor de tweede keer te kwalificeren voor een Euro Tour, dit keer in Hongarije!

International Darts Open
Zaterdagavond werd de laatste Euro Tour Qualifier van het weekend gegooid, 26 spelers speelden voor een ticket op de International Darts Open. Voor het eerst dit weekend stond er geen twee Zweden in de finale, Dennis Nilsson uit Zweden en Mindaugas Barauskas uit Litouwen stonden in de finale. Nilsson bereikte de finale ten koste van Jonas Olovsson (6-2), Oskar Lukasiak (6-4) en Johan Engström (6-1). Barauskas was op weg naar de finale te sterk voor Kristaps Mickus (6-2), Claus Nielsen (6-3), Zanis Buklovskis (6-2) en Andreas Harrysson (6-2).

In de finale gingen de eerste 3 legs met de darts mee. In de vierde leg plaatste Nilsson de break met een mooie 96-finish in 15 darts. De break werd verzilverd in 17 darts voor 4-1. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor Nilsson na drie gespeeld finales dit keer wel won (6-2) en zich plaatste voor zijn eerste Euro Tour van het jaar!

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *