Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Driemaal is scheepsrecht: Clayton wint Super Series 4

Driemaal is scheepsrecht. Clayton wint de vierde Super Series. Na twee verloren finales bij de Super Series was het eindelijk Clayton die de vierde Super Series pakte. Clayton won in de finale van Damon Heta. Lees hieronder meer over de vierde Super Series.

Hoe verging de dag?

Zondag, de vierde Super Series. In de eerste ronde verloor Mensur Suljovic van Keegan Brown. In de eerste ronde hadden we een Nederlands onderonsje, namelijk Raymond van Barneveld tegen Geert Nentjes. In die partij won Raymond van Barneveld met 6-4. Ook Nathan Aspinall verloor in de eerste ronde. Aspinall verloor van Chas Barstow. De Belg Dimitri van den Bergh verloor ook in de eerste ronde van Jake Jones. We zagen ook een matige partij tussen Gary Anderson en Bradley Brooks. Beide spelers hadden een gemiddelde van rond de 80. Toch won Bradley Brooks de partij. Er werd een 9-darter gegooid door Luke Woodhouse in de eerste ronde, het was niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Danny Noppert was met 6-3 te sterk.

In de tweede ronde verloor Raymond van Barneveld van Damon Heta. Veel Nederlanders verloren in de tweede ronde. Bij de laatste 32 speelden Daryl Gurney en Dave Chisnall tegen elkaar. Dave Chisnall had wel een hoger gemiddelde, maar toch verloor Chisnall met 6-3 van Daryl Gurney. Damon Heta speelde bij de laatste 16 ongelofelijk goed tegen Peter Wright. Heta won die partij met 6-2 met een gemiddelde van 106.0. Ook Dirk van Duijvenbode won bij de laatste 16 van James Wade. Dirk van Duijvenbode gooide in die partij 105.6 gemiddeld.

In de kwartfinales verloor Gurney van Clemens. Michael Smith verloor van Clayton. Madars Razma verloor van Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode verloor van Damon Heta. Daarbij hadden we twee halve finales. Een sterk spelende Heta won in de halve finale van Michael van Gerwen met duidelijke cijfers; 7-3. Clayton won de andere halve finale van de Duitser Gabriel Clemens met 7-5. Er werd bij de vierde Super Series nog een 9-darter gegooid.

Finale

De finale van Super Series 4 ging tussen Damon Heta en Jonny Clayton. Heta mocht de wedstrijd beginnen, al werd gelijk de leg van Heta afgepakt door Clayton. In de tweede leg van de wedstrijd was het vooral Clayton die goed scoorde. Heta liep achter in de tweede leg. De tweede leg werd ook gepakt door Clayton. In de derde leg herstelde Heta zich goed. De Australiër maakt 2-1. In de vierde leg miste Clayton een 141 finish op dubbel 12. Al had Heta een score van 84 over. Die miste hij ook. Clayton miste na de 141 veel dubbels. Daardoor pakte Heta de break en stond het weer 2-2 gelijke stand. In leg vijf pakte Heta de 3-2 voorsprong. Hij zette 171 weg om dubbel 20 over te laten. Die gooide hij ook uit. Een leg later maakte Clayton het weer 3-3. Twee legs later was het weer 4-4. We gingen nu steeds met de legs mee. Er ontstond geen break. In de negende leg zette Clayton 181 weg op dubbel 8. In die leg miste Heta een 121-finish, waardoor Clayton de negende leg naar zich toe trok. Daarbij was ook weer een break ontstaan. Clayton wass in de tiende leg ook weer goed bezig. Hij zette 201 weg op dubbel 12, die gooide Clayton ook uit met zijn eerste pijl. Het stond 6-4 voor Clayton. In de elfde leg liep Clayton achter met scores. In de elfde leg gooide Heta weer betere scores. De elfde leg werd ook gepakt door Heta. De twaalfde leg werd gepakt door Clayton. Daarbij stond Clayton op matchpoint. Hij had nog maar één leg nodig. Al was het nog niet zo ver. De dertiende leg van de wedstrijd werd gepakt door Heta. En dan uiteindelijk was het zover. Clayton wist de veertiende leg te winnen. Clayton verloor eerder in Super Series 1 en 2 de finale, maar uiteindelijk won Clayton de vierde Super Series. Jonny ‘The Ferret’ Clayton won de finale met 8-6 van Damon ‘The Heat’ Heta.

Nederlanders

Hoe hebben de Nederlanders het gedaan bij de vierde Super Series? Het beste resultaat kwam van de Nederlanders Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode. Van Duijvenbode verloor in de kwartfinales van Damon Heta, Van Gerwen verloor in de halve finales van dezelfde Heta. Noppert verloor bij de laatste 16 van Michael Smith in een beslissende leg. Van der Voort, Kuivenhoven, Meulenkamp, Peters, Wattimena verloren in de tweede ronde.

Uitslagen

Kwartfinales
Gabriel Clemens 6-4 Daryl Gurney
Jonny Clayton 6-3 Michael Smith
Michael van Gerwen 6-2 Madars Razma
Damon Heta 6-3 Dirk van Duijvenbode

Halve finales
Jonny Clayton 7-5 Gabriel Clemens
Damon Heta 7-3 Michael van Gerwen

Finale
Jonny Clayton 8-6 Damon Heta

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Driemaal is scheepsrecht: Clayton wint Super Series 4