Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Moreno Blom - WDF World Championship 2023

Droomdebuut Moreno Blom met overwinning en torenhoog gemiddelde

Moreno Blom had niet beter kunnen debuteren op de European Tour. De Nederlander versloeg Ryan Joyce met 6-3, terwijl hij een gemiddelde van boven de 100 gemiddeld noteerde.

Eind vorig jaar maakte hij al zijn debuut op het WDF WK, maar in eigen land mocht Moreno Blom ook zijn podiumdebuut maken bij de PDC. In een volgepakt Autotron in Rosmalen begon 23-jarige darter als een raket. Met een 15-darter brak hij tegensstander Ryan Joyce meteen, waarna een 118-finish hem zijn eigen leg opleverde. Joyce counterde met een 144-finish, maar moest toezien hoe de pijlsnelle Nederlander op hoog niveau door bleef spelen. Met legs in 14 en 15 pijlen, nog mooier gemaakt door een 130-finish, bracht de stand al op 4-1.

Ook Joyce stond absoluut goed te spelen: de Engelsman vond legs in 14 en 16 pijlen, waardoor de spanning toch weer terug was in de wedstrijd. Lang bleef dat niet het geval, want Blom bleef de wedstrijd van zijn leven gooien. Met een 70-finish speelde hij zich knap onder de druk van Joyce uit, waarna hij met een 14-darter de zaal liet onploffen. Met een gemiddelde van 100 en een zege debuteren op het PDC-podium: weinig spelers doen het hem na.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Moreno Blom: 100.26 / 54,5%
Ryan Joyce: 95.93 / 75%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *