Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Dubbels-drama: Van Peer worstelend langs Wattimena

Berry van Peer heeft in een Nederlands onderonsje afgerekend met Jermaine Wattimena. ‘Bionic’ miste de minste dubbels van de twee.

Vijf Nederlanders begonnen in de ronde één van de European Darts Open, twee daarvan troffen elkaar: Berry van Peer en Jermaine Wattimena. Van Peer maakte drie weken geleden zijn debuut op de European Tour en won meteen zijn eerste wedstrijd, Wattimena wacht dit jaar nog steeds op zijn eerste zege. ‘The Machine Gun’ speelde alle toernooien tot nu toe en verloor telkens in de eerste wedstrijd. Tegen Van Peer kwam hij ook meteen 1-0 achter, maar dit herstelde hij met een matige 20-darter. Legs in 14 en 18 pijlen later stond de meest ervaren van de twee echter wel 3-1 voor.

Met een 13-darter deed Van Peer wat terug, maar met een knappe 85-finish op de bull hield Wattimena het verschil op twee legs. Vanaf hier ging het echter volledig mis voor de 34-jarige. Hij miste twee pijlen om Van Peer te breken, waarna hij er in zijn eigen leg al helemaal een potje van maakte. De leg ging in 26 pijlen naar Van Peer, nadat beide mannen in totaal 18 (!) pijlen op de dubbels hadden gemist. Vanaf 82 miste Wattimena een leg later weer een pijl op tops, waardoor Van Peer op 5-4 kwam en de wedstrijd in handen had. ‘Bionic’ wist de partij meteen binnen te slepen: weer was het Wattimena die meerdere pijlen op de dubbels miste, waardoor Van Peer kon profiteren. James Wade wacht morgen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Berry van Peer: 88.02 / 23.1%
Jermaine Wattimena: 84.85 / 16%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *