Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Dubbels kosten Kleermaker de kop tegen King

Het debuut van Martijn Kleermaker op de World Grand Prix is uitgelopen op een teleurstelling. Te veel gemiste dubbels nekten hem tegen een niet geweldig spelende Mervyn King.

Na een dramatisch einde van 2020, waar Martijn Kleermaker na een positieve coronatest het WK miste, is 2021 een stuk beter gezind voor de Nederlander. Mede door een finale op de Pro Tour wist hij een plek te bemachtigen op de World Grand Prix. ´The Dutch Giant´ mocht zijn debuut gaan maken tegen Mervyn King, die het afgelopen jaar op TV sterke prestaties neerzet. De Engelsman mocht ook aan de wedstrijd beginnen, maar nadat hij niet in één beurt open was én Kleermaker ook nog een 180 in deze leg gooide ging de leg in 16 pijlen naar de Nederlander. In leg twee was het Kleermaker die niet meteen open was, waardoor hij het voordeel weer verspeelde. Nog twee breaks volgden, waardoor er in de eerste set meteen een beslissende leg kwam. Kleermaker kreeg vanaf 70 twee pijlen voor de set, maar beide pijlen op tops werden gemist. King profiteerde optimaal.

Kleermaker kon aan de bak, maar wist ook dat het de set van King was die hij verloor. Echter begon hij zijn eigen set niet sterk. King brak hem meteen, waarna de Engelsman ook zijn eigen leg hield nadat Kleermaker vijf pijlen op de dubbels miste. Met een 16-darter herstelde de Nederlander zich. De volgende leg moest hij houden om niet al uitgeschakeld te worden, maar ook dit ging helemaal mis. Weer miste hij meerdere pijlen op de dubbels, dit keer waren het er drie. Zonder geweldig te spelen kon King zo redelijk eenvoudig met 2-0 deze wedstrijd winnen. Zonde voor Kleermaker: aan de dubbels moet nog gewerkt worden.

Martijn Kleermaker: 76.45 / 14.29%
Mervyn King: 75.62 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *