Dubbels laten Wesley Harms in de steek en is uitgeschakeld

In de eerste partij van de avondsessie van dag 5 van het BDO nam Wesley Harms het in de laatste 16 op tegen Scott Waites. Lees hier meer. 

Wesley Harms mocht de partij beginnen, maar miste twee darts op de dubbel voor een 96-finish. Met een 18-darter brak Waites gelijk. Met een 19-darter brak Harms gelijk terug en hield vervolgens zijn eigen leg met een 76-finish. Met een hele knappe 100-finish in 12 darts pakte Harms de eerste set.

In de tweede set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg miste Waites 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 16-darter plaatste Harms de break voor 2-1 in de tweede set. Met een 14-darter pakte de Nederlander de tweede set af van de Engelsman; 2-0.

Na de pauze begon Harms goed maar vergat dubbel 16 te gooien, waardoor Waites met een 41-finish de break plaatste. Met een 78-finish verzilverde ‘Scotty Hotty’ de break voor een 2-0 voorsprong in de set van de Nederlander. Met een belangrijke 76-finish bleef Harms in de set; 2-1. In de vierde leg miste Waites 2 darts op dubbel 16 voor de set, met een 80-finish brak Harms terug naar 2-2. Met een 13-darter wist Waites alsnog de set af te pakken en kwam daarmee terug tot 2-1 in sets.

Met een stroeve start wist Waites toch zijn eigen leg in 18 darts te houden. Via dubbel 8 kwam ‘Sparky’ langszij in de vierde set. In de derde leg miste Harms 2 darts op dubbel 8 voor de break, met een 16-darter hield de Engelsman alsnog zijn eigen leg voor 2-1. Met een 68-finish in 14 darts brak Waites en kwam zo terug tot 2-2 in sets.

Na de tweede pauze miste Waites 4 darts op de dubbel voor de break, via dubbel 10 hield Harms met veel geluk zijn eigen leg. In de tweede leg miste Harms twee darts op de dubbel, Waites hield zijn eigen leg met een 60-finish. Vervolgens hield Harms met een 18-darter zijn eigen leg voor 2-1. Met een hele knappe 128-finish kwam Waites op gelijke hoogte en moest er een beslissende leg komen. In de vijfde leg miste Harms 3 setdarts, waardoor Waites via dubbel 10 nu 3 sets op een rij won voor een 3-2 voorsprong.

Met een knappe 82-finish in 17 darts begon Waites goed aan de zesde set. Met een 14-darter hield Harms zijn eigen leg voor 1-1. Met een 64-finish kwam Waites op matchpoint. In de vierde leg gooide Harms 180, maar miste 3 darts op de dubbel. Met een prachtige 174-score en het gooien van dubbel 12 verzekerde Waites zich voor een plaats in de kwartfinales.

Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Dubbels laten Wesley Harms in de steek en is uitgeschakeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *