Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Dubbelslag Joe Cullen: tweede titel voor ‘The Rockstar’

Net als op zaterdag heeft Joe Cullen ook op de zondag toegeslagen. De Engelsman sloopte Dimitri van den Bergh in de finale van Players Championship 4: 8-1.

Hoe verging de dag?

Na een redelijk verrassende overwinning van Joe Cullen op de zaterdag (de Engelsman noteerde het laagste daggemiddelde van een toernooiwinnaar van de afgelopen vijf jaar) mochten ook op de zondag weer 128 spelers hopen op de titel. Damon Heta, eigenlijk de beste speler tijdens PC3, kreeg vandaag meteen klop: Boris Krcmar versloeg de Australiër in een beslissende leg. Ook José de Sousa ging meteen onderuit. Adam Gawlas noteerde een gemiddelde van 107.23 tegen de Portugees. Jules van Dongen noteerde zijn eerste overwinning bij de PDC: de Nederlandse Amerikaan rekende af met Martin Schindler.

In ronde twee werd de grootste stunt van de dag genoteerd. Danny Jansen, 19 jaar pas, versloeg Michael Smith met maar liefst 6-2 en een gemiddelde van 106.22. Ook Michael van Gerwen werd verrast: ‘Mighty Mike’ vloog eraf tegen Cameron Menzies (6-4), nadat hij 4-1 voor stond. Met een gemiddelde van 114.75 slachtte Price in deze ronde Krzysztof Kciuk af.

Uiteindelijk waren het Joe Cullen en Dimitri van den Bergh die de eindstrijd haalden. Cullen maakte meer indruk dan op de zaterdag en haalde via overwinningen op Peter Hudson (6-3), Luke Woodhouse (6-5), Jermaine Wattimena (6-2), Keegan Brown (6-3), Rob Cross (6-5) en Gerwyn Price (7-5) de finale. Van den Bergh kende in zijn eerste twee wedstrijden tegen Luc Peters (6-1) en Andrew Gilding (6-2) weinig tegenstand, maar Kevin Doets (6-5), Adam Gawlas (6-5) en Daryl Gurney (6-5) maakten het hem wel moeilijk. In de halve finale rekende hij dan wel weer makkelijker af met Krzysztof Ratajski (7-4).

Finale

Voorafgaand aan de finale leken beide mannen weinig voor elkaar onder te doen. Toch was niets minder waar. Met legs in 15 en 12 pijlen startte Cullen sterk, waarna een 13-darter van Van den Bergh de Belg in de wedstrijd bracht. Het bleef hier echter bij voor ‘The Dreammaker’: Cullen ratelde legs in 18, 16, 14, 17, 15 en 12 achter elkaar af, waardoor de titel, net als op zaterdag, voor de Engelsman was.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 102.34 / 62%
Dimitri van den Bergh: 95.06 / 10%

Nederlanders

Maar liefst zeven Nederlanders bereikten vandaag de laatste 32 en zo leek het een succesvolle dag te gaan worden voor onze landgenoten. Echter ging het hier mis: alle zeven verloren in de derde ronde. Danny Jansen maakte het meeste indruk met zijn overwinning op Michael Smith, terwijl ook Kevin Doets weer van zich liet horen met sterk spel. Damian Mol pakte zijn eerste overwinningen op de Pro Tour en moest pas zijn meerdere erkennen in Daryl Gurney.

Uitslagen

Kwartfinales
Gerwyn Price 6-5 Luke Humphries
Joe Cullen 6-5 Rob Cross
Krzysztof Ratajski 6-5 Dave Chisnall
Dimitri van den Bergh 6-5 Daryl Gurney

Halve Finales
Joe Cullen 7-5 Gerwyn Price
Dimitri van den Bergh 7-4 Krzysztof Ratajski

Finale
Joe Cullen 8-1 Dimitri van den Bergh

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *