Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Paolo Nebrida

Dubbelslag Nebrida, Leung haakt aan bij WK-plekken

Paolo Nebrida heeft met twee titels zijn kansen op het WK een flinke boost gegeven. De darter uit de Filipijnen domineerde in Mongolië, terwijl ook Man Lok Leung een titel greep.

Al voordat het weekend in Mongolië van start ging werd er al geschiedenis geschreven: met meer dan 200 deelnemers was dit het hoogste aantal deelnemers sinds de start van de Asian Tour in 2018. Alexis Toylo, dit jaar dominant op het Aziatische circuit, was daar niet één van, waardoor de andere spelers extra kansen roken. Paolo Nebrida maakte er optimaal gebruik van: de Filipijn had dit jaar al twee keer een finale verloren van Toylo en had in Ulaanbaatar nu geen last van zijn plaaggeest. Nadat hij in het eerste toernooi van het weekend de finale haalde leek hij lang weer de verliezende finalist te worden, maar met legs in 12, 13 en 13 pijlen versloeg hij Tomoya Goto alsnog (5-4, met een gemiddelde van 105,36). Ook het tweede toernooi op de zaterdag was een prooi voor de 29-jarige darter: zonder al te veel problemen haalde hij de finale, waarin hij met gemak afrekende met concurrent Ryusei Azemoto (5-1).

Op de zondag ging Nebrida al bij de laatste 64 onderuit (4-1 tegen Yuta Hayashi), terwijl Azemoto een ronde later verloor van Mikuru Suzuki (4-0). De Japanse, tweevoudig wereldkampioen bij de vrouwen, versloeg in de kwartfinale ook Lourence Ilagan (4-3). Een grotere stunt zat er daarna niet in, want Sandro Eric Sosing was te sterk in de halve finale. De Filipino had met Tomoya Goto in de kwartfinale ook al een belangrijke zege gegrepen. De titel zat er echter niet in: Man Lok Leung haalde voor de eerste keer dit jaar de finale, waarin hij ook meteen aan het langste eind trok. De darter uit Hongkong verloor in zijn laatste vier wedstrijden maar twee legs in totaal, waardoor hij zichzelf weer een kans geeft op het WK.

Resultaten

Asian Tour 13
Kwartfinales
Paolo Nebrida 4-2 Paul Lim
Motomu Sakai 4-1 Yuta Hayashi
Tomoya Goto 4-1 Batbold Tumurchudur
Ryusei Azemoto 4-1 Man Lok Leung

Halve Finales
Paolo Nebrida 5-2 Motomu Sakai
Tomoya Goto 5-1 Ryusei Azemoto

Finale
Paolo Nebrida 5-4 Tomoya Goto

Asian Tour 14
Kwartfinales
Paolo Nebrida 4-1 Paul Lim
Keita Ono 4-2 Bulgan-Erdene Bishbat
Nitin Kumar 4-3 Sandro Eric Sosing
Ryusei Azemoto 4-2 Lok Yin Lee

Halve Finales
Paolo Nebrida 5-1 Keita Ono
Ryusei Azemoto 5-1 Nitin Kumar

Finale
Paolo Nebrida 5-1 Ryusei Azemoto

Asian Tour 15
Kwartfinales
Alain Abiabi 4-2 Yuta Hayashi
Man Lok Leung 4-0 Purevloov Tungalag
Sandro Eric Sosing 4-2 Tomoya Goto
Mikuru Suzuki 4-3 Lourence Ilagan

Halve Finale
Man Lok Leung 5-0 Alain Abiabi
Sandro Eric Sosing 5-3 Mikuru Suzuki

Finale
Man Lok Leung 5-2 Sandro Eric Sosing

Stand

Het gat tussen de top drie en de rest van het veld is dit weekend alleen maar groter geworden. Door zijn twee titels stijgt Paolo Nebrida naar plek twee, terwijl ook Ryusei Azemoto weer een stap zet richting het WK. Sandro Eric Sosing, Tomoya Goto en Man Lok Leung staan met nog negen toernooien te gaan akelig dichtbij elkaar voor het vierde WK-ticket.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *