Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Andy Boulton - European Darts Open 2023

Dubbelslag voor Andy Boulton op Challenge Tour

Andy Boulton heeft zaterdag beide Challenge Tour-toernooien op zijn naam geschreven in Hildesheim. De 51-jarige Schot versloeg Danny Jansen en Jamie Atkins in de finales. Lees hier meer.

Challenge Tour 8

Challenge Tour begon zaterdagochtend met 244 spelers aan de start. Beide winnaars op vrijdag, Noa-Lynn van Leuven en Rene Eidams begonnen de dag met een valse start aangezien beide spelers in hun openingswedstrijd direct verloren. De nummer één van de Challenge Tour, Danny Jansen wist wel weer te domineren in het derde toernooi van dit weekend. Met zeges op Connor Scutt (5-4), David Evans (5-4) en Patrick Peters (5-3) bereikte de 21-jarige Nederlander alweer zijn vierde finale op de Challenge Tour dit jaar.

In de finale mocht hij het opnemen tegen de Scoht Andy Boulton, die Jansen vorige week ook al tegen kwam in de MODUS Super Series. Boulton bereikte de finale met knappe overwinningen op Jeroen Mioch (5-2), Thomas Lovely (5-0) en Shane McGuirk (5-2). De finale werd er één van hoog niveau. Het ging voor Jansen al snel mis in de tweede leg. Nadat Boulton de eerste leg had gewonnen, miste Jansen drie pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Boulton gooide een 68-finish uit en snelde vervolgens door naar een 5-0 overwinning. Boulton noteerde zijn hoogste gemiddelde van het toernooi in de finale, namelijk 101 gemiddeld. Jansen eindigde op een gemiddelde van 98, maar had daar helemaal niks meer aan.

Challenge Tour 9

Dezelfde 244 spelers begonnen op de namiddag aan Challenge Tour 9 in Hildesheim. Van de top 10 van de Challenge Tour na het achtste toernooi, verloren er zes spelers in de eerste twee rondes. Één van die spelers was Danny Jansen. Na zijn verloren finale, won hij in de eerste ronde ook geen leg tegen de Engelsman Carl Wilson; 5-0. Hiervan wisten Stefan Bellmont, Andy Boulton en John Henderson het meest te profiteren. Alle drie behaalden ze de kwartfinales, met Boulton die weer de finale bereikte. Dit ging ten koste van onder meer Connor Scutt (5-3), Jesus Noguera (5-1) en Kevin Burness (5-4).

In de finale trof hij dit keer een Engelsman, Jamie Atkins bereikte zijn allereerste PDC-finale. Dit deed hij met overwinningen op Jeroen Mioch (5-1), Vincent Kamphuis (5-1), Devon Petersen (5-2), Fallon Sherrock (5-1) en John Henderson (5-4). Boulton begon ijzersterk aan de finale, hij wist de eerste drie legs allemaal te pakken. Daarna begon Atkins beter te spelen en dat resulteerde in een gelijke stand (3-3), mede dankzij finishes van 86 en 144. De overige drie legs gingen allemaal met de darts mee. In de beslissende leg miste Atkins één pijl op tops vanaf 118 om de titel te pakken. Daarna was het Boulton die met zijn laatste pijl de dubbel raakte en zo ongeslagen bleef in Hildesheim. Een zeer knappe prestatie van de Schot.

Nederlanders

Danny Jansen werd de beste Nederlander van de dag, dankzij zijn finaleplaats in het eerste toernooi van de dag. Patrick Peters haalde in hetzelfde toernooi de kwartfinales en kan daardoor ook tevreden terugkijken op zijn dag. Arjan Konterman en Dennie Olde Kalter verloren in het tweede toernooi van de dag allebei bij de laatste 16.

Uitslagen

Challenge Tour 8
Kwartfinales
Grant Brown 5-2 Oskar Lukasiak
Danny Jansen 5-3 Patrick Peters
Shane McGuirk 5-1 James Parkin
Andy Boulton 5-0 Thomas Lovely

Halve finales
Danny Jansen 5-0 Grant Brown
Andy Boulton 5-2 Shane McGuirk

Finale
Andy Boulton 5-0 Danny Jansen

Challenge Tour 9
Kwartfinales
Jamie Atkins 5-4 John Henderson
Kai Gotthardt 5-0 Stefan Bellmont
Kevin Burness 5-2 Scott Mitchell
Andy Boulton 5-1 Jesus Noguera

Halve finales
Jamie Atkins 5-3 Kai Gotthardt
Andy Boulton 5-4 Kevin Burness

Finale
Andy Boulton 5-4 Jamie Atkins

Stand Challenge Tour

  1. Danny Jansen 6275
  2. Andy Boulton 5900
  3. Stefan Bellmont 4025
  4. Aden Kirk 4000
  5. Oskar Lukasiak 3575
  6. Darryl Pilgrim 3550
  7. Noa-Lynn van Leuven 2650
  8. Richie Burnett 2650
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *