Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Dubbelslag voor Michael Smith tijdens Winter Series

Michael Smith is er wederom in geslaagd om ongeslagen te blijven in Coventry. Na zijn titel op dag 1 van de Winter Series bleef de Engelsman woensdagavond opnieuw als beste over. Lees hier meer.

Route naar de finale

Michael Smith wist zich voor de tweede dag op rij voor de finale te plaatsen. Hij begon Players Championship 20 met een 6-3 overwinning op de Nederlander Derk Telnekes. Vervolgens noteerde Smith twee keer op rij een gemiddelde van 106. Dit gebeurde tijdens een 6-1 overwinning op Matthew Dennant en een 6-3 overwinning op Damon Heta. Bij de laatste 16 werd Dirk van Duijvenbode redelijk eenvoudig uitgeschakeld, het werd 6-2. In de kwartfinales stond de kraker op programma, tegen Gabriel Clemens. De Duitser noteerde eerder op de dag al twee 110+ gemiddeldes. Uiteindelijk wist ‘Bully Boy’ met een gemiddelde van 109,9 met 6-1 te winnen. In de halve finales kwam hij de derde Nederlandse tegenstander tegen, Vincent van der Voort werd met een 7-3 zege makkelijk aan de kant gezet.

Jose de Sousa bereikte, na een verloren halve finale op de dinsdag, woensdagavond wel de finale. De Sousa begon de dag met een simpele 6-2 overwinning op Jason Lowe. In de tweede ronde had de Portugees een beslissende leg nodig om van Adam Hunt te winnen. Hunt kwam 5-3 voor, maar zag De Sousa alsnog de laatste drie legs winnen. Bij de laatste 32 en laatste 16 had ‘The Special One’ weinig moeite met Bradley Brooks (6-1) en Danny Noppert (6-2). In de kwartfinales overleefde De Sousa twee matchdarts tegen De Zwaan, om uiteindelijk met een 100-finish de halve finales te bereiken. In die halve finale noteerde hij zijn beste gemiddelde van de dag, met een gemiddelde van 110,5 werd Joe Cullen met 7-2 aan de kant gezet.

Finale

Jose de Sousa mocht de finale begonnen, hij won de bull namelijk. Beide heren begonnen met een 180’er, maar het was De Sousa die zijn eigen leg in 16 darts hield. Smith hield met een belangrijke dubbel 5 met zijn laatste pijl toch zijn eigen leg. De Sousa kon vanaf dat moment de triple niet meer missen, hij won drie legs op een rij met twee 11-darters en een 13-darter. In de zesde leg miste De Sousa 5 darts op de dubbel voor de tweede break, waardoor Smith met een 65-finish alsnog zijn eigen leg hield en terug kwam tot 4-2. In de zevende leg wist Smith terug te breaken met een 16-darter en verzilverde de break een leg later met een 65-finish voor 4-4.

In de negende leg pakte Smith zijn vierde leg op een rij, de Engelsman produceerde een 82-finish in 12 darts voor een 5-4 voorsprong. De Sousa deed een leg later hetzelfde in leg 10, de Portugees brak terug met een 12-darter voor 5-5. De Sousa verzilverde de break met een hele knappe 116-finish, nadat Smith een 87-finish had gemist op de bull. Smith hield eenvoudig zijn eigen leg in 14 darts en maakte er 6-6 van. Smith wist in leg 13 toch opnieuw te breaken, dit deed ‘Bully Boy’ met een 15-darter en kwam zo op matchpoint. Toch wist Smith de wedstrijd in zijn eigen leg niet af te maken, ‘The Special One’ brak terug naar 7-7. De Sousa mocht de beslissende leg beginnen, maar dankzij een magistrale 180’er wist Smith met een 15-darter zijn tweede titel op een rij te pakken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 96,7 / 38%
Jose de Sousa: 100,0 / 41%

Nederlanders

Vincent van der Voort was de beste Nederlander van de dag. Na een kwartfinale op dag één, doet hij met een halve finale op dag twee goede zaken voor een eventuele plaats op de Grand Slam of Darts. Jeffrey de Zwaan kende ook een goede dag, hij verloor bij de kwartfinales. Eerder op de dag was de Nederlander te sterk voor o.a. Dave Chisnall en Mervyn King. De laatste 32 was het eindstation voor Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert.

9-darters

Op dag twee van de Winter Series werden er twee 9-darters gegooid. Andy Hamilton gooide perfectie tijdens zijn eerste ronde partij tegen Christian Bunse. Deze wedstrijd werd live gestreamd, bekijk hieronder de 9-darter terug. Rowby-John Rodriguez gooide een perfecte leg in zijn tweede ronde partij tegen Boris Krcmar.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *