Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Veel breaks en bijna 107 gemiddeld: Van Duijvenbode langs Cullen  

Dirk van Duijvenbode nam het zondag in de derde ronde van het European Darts Open op tegen Joe Cullen. In een waar break-festijn wist de Nederlander met sterk spel te zegevieren.  

Joe Cullen, die eerder dit jaar nog The Masters won, mocht de wedstrijd beginnen en wist de triple twintig meteen goed te vinden. Hij behield de leg via dubbel zestien binnen dertien pijlen. Van Duijvenbode behield op zijn beurt weer zijn eigen leg via dubbel tien en binnen vijftien pijlen.  

Daarna wist ‘Aubergenius’ een break te plaatsen via dubbel drie. Cullen pakte de daaropvolgende leg via dubbel zestien en brak daarmee meteen terug. Nadien pakte Van Duijvenbode weer een leg via dubbel achttien. Voor het plaatsen van deze zoveelste break had hij slechts elf pijlen nodig. In de leg daarna kreeg hij twee pijlen op een dubbel om deze te verzilveren. Echter verzaakte hij dat te doen. Cullen hengelde daarop via dubbel twintig de leg binnen. Tussenstand: 3-3. 

De Engelsman was niet in staat zijn leg te behouden. Van Duijvenbode kreeg in eerste instantie weer twee pijlen om te breaken, maar wist het niet te bolwerken. Echter mistte Cullen ook drie pijlen op de dubbel, waardoor Van Duijvenbode nog een kans kreeg. Deze benutte hij: dubbel achttien was raak. Met een indrukwekkende 130-finish wist hij de break daarna te verzilveren. Daarvoor waren twaalf pijlen genoeg.  

Met zijn eerste pijl op dubbel zes wist de Nederlander later de winnende break te plaatsen en een eindstand van 6-3 neer te zetten. In totaal waren zes van de negen gespeelde legs een break. Vier daarvan werden geplaatst door Van Duijvenbode, die onderweg naar de eindstreep ook nog eens acht scores van honderdtachtig liet noteren.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:  
Joe Cullen: 99,44 / 33,3%  
Dirk van Duijvenbode: 106.90 / 37,5% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *