Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode stunt weer

Dirk van Duijvenbode heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Grand Prix. Met een aantal sterke finishes op het juiste moment wist hij Dimitri van den Bergh te verslaan met 3-1 in sets.

Dirk van Duijvenbode neemt het in de eerste tweede ronde partij op tegen Dimitri van den Bergh. Beiden heren zijn goed in vorm. Dimitri van den Bergh won dit jaar zijn eerste major met de World Matchplay, Dirk van Duijvenbode haalde de halve finale van de Belgian Darts Championship.

Beiden darters openen moeilijk

De wedstrijd begon sterk, beiden gooide gelijk de dubbel en gooide een 100+ score. Na 12 pijlen staan de darters gelijk op een finish. Het finishen was dan weer minder, beiden kregen pijlen op een dubbel, beiden misten en dus kon Van Duijvenbode uiteindelijk zijn eigen leg houden. In de tweede leg liet Dimitri van den Bergh zijn kans niet liggen en zo hield hij zijn eigen leg. In de derde leg miste Dimitri van den Bergh 6 pijlen op de openingsdubbel en dus kon Van Duijvenbode stabiel zijn leg weer houden. In de vierde leg had van Duijvenbode 6 pijlen nodig om te openen, ook Dimitri wist zo zijn leg te houden. Ook in de beslissende leg had Dirk van Duijvenbode 5 pijlen nodig om te openen, Dimitri leek zo de eerste set te kunnen afpakken. Helemaal als Van Duijvenbode 62 niet uit kreeg en Dimitri op 50 stond. Omdat Van den Bergh het grote vlak miste, en vervolgens zijn enige pijl op de dubbel mist, kreeg Van Duijvenbode de kans om de eerste set te pakken.

Duijvenbode doet dingen op het juiste moment

In de tweede set wist Van Duijvenbode sterk te beginnen, na 12 pijlen stond hij op een dubbel en gooide deze ook in een pijl uit. In de tweede leg was hij ook gelijk open en Van den Bergh niet, maar een 68-finish hielp Dimitri van den Bergh naar de rebreak. Dit initiatief trok Van den Bergh ook fantastisch door met een 14-darter in de derde leg. De vierde leg hield Van Duijvenbode met een prachtige 95-finish zijn eigen leg, dus werd er ook in de tweede set een beslissende leg gespeeld. In deze leg stond Dimitri van den Bergh op 58, maar miste weer de enkele 18 en miste zijn enige pijl op D18. Van Duijvenbode stond nog op 86, hij gooide T18, vervolgens D7 om het uit te gooien op D9. Hij pakte dus de ook de tweede set voor 2-0.

In de derde set had Van Duijvenbode nog een kans voor 86, maar hij mist en zo kon Van den Bergh zijn eigen leg houden. Dan hield Van den Bergh de tweede leg en Van Duijvenbode de derde leg. In de vierde leg wist Van Duijvenbode de druk op Van den Bergh te houden, terwijl Van den Bergh op 115 stond, stond Van Duijvenbode op D16. Dimitri gooide 115 niet uit, Van Duijvenbode gooide D16 wel en kwam zo op matchpoint. Dimitri brak in de beslissende wel terug en pakte zo de derde set.

De eerste leg van de vierde set ging door een 65-finish naar Van den Bergh. In de tweede leg miste van Duijvenbode twee pijlen op D16, maar miste Van den Bergh 129 en zo kon Van Duijvenbode zijn leg houden. In de derde leg miste Dimitri van den Bergh een pijl op tops voor 80, dit wist Van Duijvenbode sterk af te straffen met een fraaie dubbel dubbel finish voor de break en matchpoint. Dimitri van den Bergh stond zo weer met de rug tegen de muur, maar gooide zo wel weer ijzersterk. Hij gooide vlekkeloos zijn dubbel en mocht zo beginnen aan de laatste leg. In de laatste leg had Dimitri van den Bergh 6 pijlen nodig om te openen, Dit lukte Dirk van Duijvenbode gelijk met een 100+ score. Deze voorsprong gaf hij ook niet meer weg, hij miste 122 nog op de dubbel, maar hij gooide zijn tweede matchdart op D16 raak voor zijn eerste kwartfinaleplek op een major.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Dirk van Duijvenbode 89.82 / 55%
Dimitri van den Bergh 93.35 / 39.13%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *