Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Andrew Gilding

Duimpie! Andrew Gilding bereikt eerste majorfinale in carrière: wint halve finale UK Open

Andrew Gilding heeft zijn allereerste major-finale bereikt. De Engelse nummer 34 won in de halve finale van de UK Open van Adam Gawlas, de eerste Tsjechische speler ooit in een halve finale van een PDC-major. Goldfinger won met 11-6.

Voor heel veel spektakel zorgde de wedstrijd niet. Twee langzaam spelende darters, echte mikkers, wonnen aan het begin vooral hun eigen legs (2-3).

Gilding had genoeg van de het winnen van zijn eigen legs en besloot er ook een van de Tsjech mee te pikken. Gawlas scoorde minder en dus pakte de Engelsman met een 56-finish de eerste break van de wedstrijd: 2-4.

Gawlas bibbert
De 21-jarige Gawlas was overduidelijk nog een beetje aan het bibberen op het hoofdpodium. Vaak genoeg werden er beurten gegooid zinder triples. Een sterke 115-finish voorkwam en break en gaf extra geloof (3-5). En dat bleek te werken. Twee legs op rij gingen naar de talentvolle darter. Hij was terug in de wedstrijd (5-5).

Na de pauze was Goldfinger opnieuw de betere. Het leek afgelopen te zijn met de Tsjech. Gilding pakte 5 legs op rij en kwam op 5-10. Tops was uiteindelijk goud waard voor goldfinger: hij won met 6-11.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Andrew Gilding: 95.86 / 47.83%
Adam Gawlas: 85.90 / 50%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Duimpie! Andrew Gilding bereikt eerste majorfinale in carrière: wint halve finale UK Open