Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Duits debutantenbal in Saarbrücken

Thomas Köhnlein, Karsten Koch en Lukas Wenig zullen dit weekend op de German Darts Open hun debuut maken op de Euro Tour. Zij zullen worden vergezeld door Kevin Münch. 

Voor de eerste keer in zijn carrière wist Thomas Köhnlein zich te plaatsen voor een Euro Tour. De 46-jarige Duitser speelde dit jaar pas voor de eerste keer Q-School, waardoor hij alle kwalificatietoernooien kan spelen. Ook maakte hij zijn entree in de Superleague Germany. Deze investeringen betalen zich dit weekend uit. In de finale tegen Florian Hempel kwam hij nog met 5-2 achter, maar na een knap comeback wist hij in de beslissende leg een 12-darter te gooien. Een ronde eerder had hij ook al afgerekend met talent Nico Blum. Köhnlein neemt het vrijdag op tegen Dimitri van den Bergh.

De tweede Qualifier van de avond kent ook nog geen ervaring op de Euro Tour. Karsten Koch, die wel al ervaring op het PDC-circuit heeft, mag voor het eerst zijn kunsten op het podium tonen. Hij moest in de finale afrekenen met Manfred Bilderl, die een ronde eerder nog 108 gemiddeld gooide in zijn overwinning op Jens Kniest. Koch gaf nog bijna een 4-1 voorsprong weg, maar na 5-4 achter te zijn gekomen produceerde hij een 15 en 16-darter om alsnog de overwinning binnen te slepen. Vincent van der Meer is morgen zijn tegenstander.

Een derde debutant die zich kwalificeerde was Lukas Wenig. De jongeling, vorig jaar nog actief op de Development Tour, kwam al een paar keer dichtbij maar wist het nooit af te maken. Dit keer lukte dat wel, door in de finale Kevin Knopf met 6-3 te verslaan. Een 11-darter in de tweede leg was hier het hoogtepunt. Wenig zal het op gaan nemen tegen Chris Dobey.

De drie debutanten worden vergezeld door een man met al veel meer ervaring. Kevin Münch, die al een flink aantal Euro Tours speelde en ook al in Ally Pally stond, wist zich als vierde te plaatsen. ‘The Dragon’ wist in de finale Jochen Graudenz van een debuut af te houden. Münch kwam met 4-1 voor, maar liet Graudenz nog terug komen tot 5-4. Met een 22-darter besliste hij de wedstrijd toch nog. Morgen treft hij Steve Lennon.

Laatste 32
Nico Blum 6-4 Gino Drobick
Thomas Köhnlein 6-1 Stefan Nilles
Nico Kurz 6-2 Kevin Antz
Florian Hempel 6-1 Thomas Junghans
Jens Kniest 6-4 David Schlichting
Manfred Bilderl 6-5 Holger Rettig
Marvin Wehder 6-5 Dragutin Horvat
Karsten Kochh 6-1 Karsten Kornath
Fabian Herz 6-0 Fabian Bihl
Lukas Wenig 6-5 Lukas Sekinger
Kevin Knopf 6-1 Erik Tautfest
Thomas Klein 6-5 Nico Schlund
Dominik Thiel 6-0 Matthias Wagner
Jochen Graudenz 6-4 Simeon Heinz
Kevin Münch 6-1 Bernd Roith
Pascal Wirotius 6-4 René Eidams

Laatste 16
Thomas Köhnlein 6-4 Nico Blum
Florian Hempel 6-5 Nico Kurz
Manfred Bilderl 6-0 Jens Kniest
Karsten Koch 6-4 Marvin Wehder
Lukas Wenig 6-1 Fabian Herz
Kevin Knopf 6-3 Thomas Klein
Jochen Graudenz 6-2 Dominik Thiel
Kevin Münch 6-1 Pascal Wirotius

Laatste 8
Thomas Köhnlein 6-5 Florian Hempel
Karsten Koch 6-5 Manfred Bilderl
Lukas Wenig 6-3 Kevin Knopf
Kevin Münch 6-4 Jochen Graudenz

Image courtesy of FOTO: German Super League
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *