Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fabian Schmutzler

Duitse debutanten maken deelnemersveld eerste Euro Tour compleet

Afgelopen donderdagmiddag werd in Riesa het laatste kwalificatietoernooi afgewerkt voor de allereerste Euro Tour van het jaar, de International Darts Open. Vijf Duitsers wisten zich te kwalificeren. Lees er hier meer over.

Donderdag staan er drie kwalificatietoernooien op het programma voor de eerste drie Euro Tours, waaronder die van aankomend weekend in Riesa. Dit zijn toernooien waar alleen Duitsers aan mee mogen doen.

Voor het kwalificatietoernooi voor de International Darts Open van dit weekend moest er beslist worden wie er met de laatste 5 tickets van door gingen. Er stonden in totaal 84 spelers aan de oche. Uiteindelijk wisten drie jonge spelers zich te kwalificeren voor hun Euro Tour-debuut.

Fabian Schmutzler, de 16-jarige die afgelopen december nog zijn debuut maakte op het WK, versloeg Marco Obst met 5-3 in de finaleronde. In de tweede ronde liet Schmutzler ook al van zich horen toen hij een gemiddelde van 100+ noteerde. Ook Niko Springer en David Schlichting mogen zich klaar gaan maken voor hun allereerste Euro Tour. Springer behaalde vorig jaar al een Challenge Tour finale, donderdagmiddag versloeg hij Michael Hurtz in de finaleronde met 5-0. Schlichting kende een gunstige loting en versloeg in de finaleronde Benjamin Griesert.

De overige twee tickets gingen naar Dragutin Horvat en Nico Kurz, die weinig problemen hadden op weg naar kwalificatie. Bekijk hieronder de uitslagen van de finaleronde.

Finaleronde:
Fabian Schmutzler 5-3 Marco Obst
Niko Springer 5-0 Michael Hurtz
David Schlichting 5-1 Benjamin Griesert
Dragutin Horvat 5-2 Kai Gotthardt
Nico Kurz 5-2 Stefan Glathe

Alle informatie rondom de International Darts Open is te vinden in ons toernooicenter.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *