Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Steven Noster

Duitser verrast met titel, Rodriguez wint ook

Afgelopen zaterdagmiddag werden het derde en vierde toernooi voor de European Challenge Tour in Niedernhausen afgewerkt. Steven Noster schreef geschiedenis door als eerste Duitser een Challenge Tour te winnen, ook Rowby-John Rodriguez pakte een titel. Lees hier meer.

European Challenge Tour 3

Om 10:00 uur Nederlandse tijd begon het derde toernooi van het weekend. In totaal begonnen 141 spelers aan het toernooi, Benito van de Pas was door onbekende redenen afwezig. Waar vrijdag nog drie Nederlanders de finale behaalden, ging de finale van Challenge Tour 3 tussen een Spanjaard en een Oostenrijker. Toni Alcinas, die vorig jaar zijn tourkaart verloor, begon de dag met een 5-1 overwinning op Dominik Diemer. In de tweede ronde versloeg Alcinas in een beslissende leg Gian van Veen. Ook in de derde ronde en laatste 16 kwam Alcinas een Nederlander tegen. Bij de laatste 32 werd er gewonnen van Gillian Koehoorn, terwijl een rond later Ryan de Vreede werd verslagen met 5-3. In de kwartfinales had ‘El Samurai’ geen problemen met de Duitser Ricardo Pietreczko, het werd 5-1. In de halve finales was Kevin Blomme de verrassende tegenstander. Na een moeilijke start won Alcinas vijf van de laatste 6 legs voor een plaats in de finale.

De andere finalist was Rowby-John Rodriguez, die tot zover alle Players Championship toernooien heeft gespeeld en op een gunstige positie staat voor het WK. Rodriguez begon de dag met een overwinning op een ex-tourkaarthouder, Jan Dekker werd het 5-2 verslagen. Een rond later gunde Rodriguez slechts één leg aan Michal Smejda, voordat de Oostenrijker tegen Kenny Neyens van een 3-1 achterstand terugkwam voor een 5-3 zege. Bij de laatste 16 produceerde ‘Little John’ zijn eerste whitewash, Damian Mol was de tegenstander. In de kwartfinales gooide Rodriguez zijn beste wedstrijd van het toernooi, met een gemiddelde van 100,7 werd er met 5-1 afgerekend met Danny van Trijp. In de halve finales werd er opnieuw een Nederlander verslagen, dit keer was het Richard Veenstra die met 5-2 werd verslagen voor een finaleplaats.

De finale werd uiteindelijk een eenzijdige finale. Rowby-John Rodriguez won alle 5 legs en pakte daarmee zijn tweede Challenge Tour titel uit zijn carrière. Alcinas kreeg genoeg kansen om legs te pakken, maar miste veel te veel dubbels om echt in de buurt te komen van de titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rowby-John Rodriguez: 91,65 / 50%
Toni Alcinas: 87,19 / 0%

Alle resultaten van het derde toernooi zijn hier terug te vinden.

European Challenge Tour 4

Het tweede toernooi op de zaterdag begon rond 14:45 met 139 spelers in actie. Op het eerste toernooi verloor Richard Veenstra nog in de halve finales, tijdens Challenge Tour 4 wist hij de finale wel te bereiken. Veenstra begon het toernooi met een whitewash overwinning op Claus-Bendix Nielsen. In de tweede ronde stond er een kraker op het programma tegen Kevin Doets. Uiteindelijk was het Veenstra die het meest scherp was en met 5-1 won. Bij de laatste 32 overleefde de Nederlander matchdarts tegen Ronny Huybrechts, maar won wel met 5-4. In de laatste 16 en de kwartfinales produceerde ‘Flyers’ twee 5-3 overwinningen op Stefan Nilles en Kenny Neynes om opnieuw in de halve finales te belanden. Opnieuw leek dat het eindstation te zijn, maar Rene Eidams wist zijn 4-2 voorsprong niet te behouden. De Duitser miste 4 matchdarts, waar Veenstra van profiteerde en zo toch nog een finaleplaats boekte.

In de finale was de Duitser Steven Noster de tegenstander, die het hele weekend al enorm verrast qua resultaten en gemiddeldes. Ook hij begon het toernooi met een whitewash, dit gebeurde tegen de Zwitser Mike Rava. In de tweede ronde werd landgenoot Erik Tautfest met duidelijke cijfers uitgeschakeld, 5-2. Bij de laatste 32 verraste Noster met 5-1 de winnaar van het eerste toernooi van de dag, Rowby-John Rodriguez. In de laatste 16 was Johan Engström de tegenstander. De Zweed miste enorm veel dubbels, waarvan Noster profiteerde en met 5-2 won. Daarna volgden twee wedstrijden die werden gewonnen in een beslissende leg, Gary Mawson en Davy Proosten moesten de overwinning aan de Duitser laten en bereikte zo de finale.

Richard Veenstra begon de finale, maar het was Steven Noster die met een 16-darter meteen brak. In de tweede leg kreeg Veenstra meteen kansen om terug te breaken, maar dat gebeurde niet. Noster verzilverde via dubbel 4 de break. Ook in de derde leg kreeg de Nederlander de dubbel er maar niet in, Noster profiteerde en brak opnieuw. Een 79-finish leverde Noster een 4-0 voorsprong op en kwam op matchpoint. Toch gaf Veenstra niet zomaar op, met een 16-darter hield hij zijn eigen leg en kwam zo op het scorebord. Met een 76-finish brak Veenstra terug en verzilverde de break met een 160-finish voor 4-3. Noster had dan al 4 matchdarts gemist. In de achtste leg kreeg Veenstra de kans op 4-4, maar 114 werd niet uitgegooid. Hierdoor maakte Noster het met een 17-darter af en pakte daarmee zijn eerste PDC-titel in zijn carrière.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Steven Noster: 85,96 / 31%
Richard Veenstra: 84,68 / 25%

Alle resultaten van het vierde toernooi zijn hier terug te vinden.

Nederlanders

Dag twee van de Challenge Tour was minder succesvol dan de eerste dag, maar toch wisten een aantal Nederlanders erg goed te presteren. Zo bereikte Richard Veenstra twee keer de halve finales, met uiteindelijk één finaleplaats. Davy Proosten kende tot het derde toernooi nog niet het succes wat hij wilde, maar bereikte op Challenge Tour 4 toch een knappe halve finale. Danny van Trijp speelde ook erg constant, hij verloor in de kwartfinales en laatste 16.

Order of Merit

Na 4 toernooien leidt Steven Noster de European Challenge Tour Order of Merit, de Duitser is tot zover erg constant gebleven. Daarachter zitten Matt Campbell, Rowby-John Rodriguez en Kevin Doets. Na 12 toernooien plaatst de nummer één van de ranking zich voor het WK en pakt daarnaast ook een tourkaart voor minimaal twee jaar.

1: Steven Noster – 2700
2: Matt Campbell – 2250
3: Rowby-John Rodriguez – 2200
4: Kevin Doets – 2100
5: Richard Veenstra – 1650
6: Toni Alcinas – 1300
7: Gino Vos – 1200
8: Christian Kist – 1100

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *