Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Duitsland - World Cup of Darts 2023

Duitsland en Australië ontsnappen, De Graaf maakt indruk voor Zweden

Dag één van de World Cup of Darts 2024 heeft weinig verrassingen opgeleverd. Duitsland en Australië leken even op weg naar een nederlaag, maar herstelden zich knap.

Het is elk jaar weer één van de leukste toernooien: de World Cup of Darts. Ook de openingsavond van de editie van 2024 stelde daarin niet teleur. Duitsland, voorafgaand aan het toernooi als kanshebber neergezet, maakte er voor eigen publiek een uiterst spannende wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland van. Ben Robb en Haupai Puha beten flink van zich af, maar kregen in de beslissende leg de deksel op de neus. Gabriel Clemens gooide een 180 én een 124-finish op de bull, waarmee hij ook Martin Schindler liet juichen. Ook de winnaar van 2022, Australië, had een laatste leg nodig. Simon Whitlock en Damon Heta overleefden tegen Japan zelfs vier (!) matchdarts, waarna Whitlock met een 87-finish alsnog de zege over de streep trok.

België maakt ook geen fout

Veel ogen waren gericht op het team uit België, maar Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts lieten op het podium niks merken van hun moeilijke onderlinge relatie. Ondanks finishes van 151 en 110 van de luid toegejuichte Paul Lim waren onze zuiderburen te sterk voor Singapore. Noord-Ierland en Ierland maakten er een feestje van voor het eiland: beide landen kwamen met 1-0 achter, maar wonnen alsnog met enig gemak van respectievelijk Zuid-Afrika en Litouwen. Vooral de debuterende Josh Rock maakte indruk.

Wisselend succes voor ‘Nederlanders’

Vanuit Nederlands perspectief was er extra aandacht voor drie partijen. Jeffrey de Graaf, geboren in Den Helder, maakte op voortreffelijke wijze zijn debuut voor Zweden. Met een gemiddelde van 120,43 trok hij landgenoot Lukasiak met zich mee naar een 4-0 zege op Spanje. Voor de in Nederlander geboren Jules van Dongen en Cor Dekker liep het minder goed af: Van Dongen verloor in een zeer matige partij met de Verenigde Staten van Portugal, terwijl Dekker met Noorwegen na een goede start onderuit ging tegen Polen.

Frankrijk leeft weer op

Vorig jaar haalde Frankrijk nog de kwartfinale, en ook dit jaar kenden Thibault Tricole en Jacques Labre met een zege op Letland een vliegende start. Voor Kroatië en Oostenrijk gold hetzelfde: beide landen verloren tegen respectievelijk Maleisië en China geen enkele leg, waardoor zij met een goede uitgangspositie de vrijdag in gaan. Ook Tsjechië wist zijn partij te winnen, al ging dat niet gemakkelijk. Karel Sedlacek en Adam Gawlas speelden tegen Bahrain enorm slordig, maar wisten in de beslissende leg alsnog af te rekenen met hun tegenstander.

Uitslagen World Cup of Darts (Dag 1)

(15) Zweden 4-0 Spanje
(12) Tsjechië 4-3 Bahrain
(14) Frankrijk 4-1 Letland
(13) Kroatië 4-0 Maleisië
(9) Ierland 4-2 Litouwen
(11) Polen 4-2 Noorwegen
Portugal 4-2 USA (16)
(5) België 4-2 Singapore
(6) Noord-Ierland 4-1 Zuid-Afrika
(7) Duitsland 4-3 Nieuw-Zeeland
(8) Australië 4-3 Japan
(10) Oostenrijk 4-0 China

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *