Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Duitsland in laatste koppel te sterk voor Nederland

De laatste kwartfinale van de World Cup of Darts 2020 was een clash tussen 2 buurlanden. Danny Noppert en Michael van Gerwen mochten het namens Nederland gaan opnemen tegen het Duitsland van Gabriel Clemens en Max Hopp.

Danny Noppert 3 – 4 Gabriel Clemens

Gabriel Clemens mocht namens Duitsland de eerste single wedstrijd beginnen en deed dit goed. Noppert kreeg een klein kansje vanaf 138, maar dit was niet aan de Fries besteed. Met een 15-darter kwam Clemens op een 1-0 voorsprong. Ook in de tweede leg liet Clemens goede dingen zien. Noppert wist zijn eigen leg niet in 15 darts uit te gooien en gunde hiermee Clemens een kans om te breken. De Duitser profiteerde gretig en plaatste de break met een knappe 156-finish. Noppert kreeg in de derde leg wel weer meteen de kans om terug te breken, maar dit lukte heel moeizaam. Toch wist “Noppie” de dubbel 5 te raken en zijn achterstand terug te brengen tot 1-2. Ook leg 4 zou een prooi worden voor Nederland. Noppert speelde een solide leg en met een 15-darter was de stand weer gelijk. Clemens leek minder te gaan spelen, maar kwam toch weer op voorsprong door 60 uit te gooien in de vijfde leg. Ook de zesde leg zou met de pijlen mee gaan, want Noppert wist 57 uit te gooien en een laatste leg af te dwingen. Clemens opende deze laatste leg met een 180 score en kon vrij makkelijk bij Noppert weglopen, die bijna geen trippel kon vinden in deze leg. Met een 13-darter ging de eerste partij naar Duitsland.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Danny Noppert: 84,91 / 37,5%
Gabriel Clemens: 88,58 / 50%

Michael van Gerwen 4 – 1 Max Hopp

De tweede single partij werd begonnen door Van Gerwen, die, vanwege rugklachten, niet helemaal fit aan deze dag begon. Toch was daar in de openingsfase van de wedstrijd weinig van te merken, want met een 13-darter was het al vrij snel 1-0 voor de Nederlander. Ook in leg 2 had Van Gerwen weinig last van zijn Duitse tegenstander, die niet sterk uit de startblokken kwam. Met wederom een 13-darter was de 2-0 een feit. Toch wist Hopp in de derde leg wat terug te doen. Vanaf 94 kreeg hij zijn eerste 2 pijlen op een dubbel, maar hij had er maar 1 nodig om Van Gerwen terug te breken met een 14-darter. Toch wist Hopp deze re-break niet te verzilveren want het was Van Gerwen die de vierde leg wist te winnen door de dubbel 7 te raken. De Brabander oogde niet fit, maar wist de partij alsnog naar zich toe te trekken. Nadat Hopp 20 niet uitgegooid kreeg, kreeg Van Gerwen 3 matchdarts vanaf 22. De dubbel 11 werd geraakt en ook deze kwartfinale zou met een koppelpartij beslist moeten worden.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 87 / 33,33%
Max Hopp: 77,24 / 20%

Nederland 3 – 4 Duitsland

Het Duitse koppel mocht de allesbeslissende koppel beginnen en ze konden relatief makkelijk uitlopen op Nederland. Van Gerwen perste er op een goed moment echter een 180 score uit waarna Noppert plotseling de kans kreeg op de break vanaf 104. Deze kans was aan Noppert wel besteed en de eerste leg ging zodoende naar de Nederlanders. Ook leg 2 was een sterke van Nederland en weer was het Noppert die deze afsloot. Door deze 2 15-darters stond Nederland vrij snel op een comfortabele 2-0 voorsprong. De derde leg ging dan wel naar Duitsland. De Nederlanders scoorden niet goed en met een 13-darter kwam Duitsland op het scorebord. Nederland mocht de vierde leg beginnen, maar ook deze leg liep het niet helemaal zoals het hoort. Duitsland profiteerde en wist terug te breken via de dubbel 8. Duitsland leek zichzelf helemaal te hebben herpakt, want ook de vijfde leg ging met een 13-darter naar Duitsland, waarmee zij op matchpoint kwamen. Het Nederlandse koppel kon zich geen fouten meer veroorloven en Noppert begon de negende leg in ieder geval goed met een 180 score. De eigen zesde leg werd gehouden met een 15-darter en een allerlaatste leg zou de beslissing gaan brengen. Duitsland mocht deze laatste leg beginnen en kreeg ook als eerste matchdarts. Hopp mocht gaan aanleggen vanaf tops, maar miste 3 pijlen. Van Gerwen moest 80 uitgooien, maar ook hij kreeg de dubbel 20 niet geraakt. Clemens moest het gaan doen voor Duitsland en hij faalde niet. De dubbel 10 werd geraakt en Duitsland plaatste zich als laatste land voor de halve finales.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Duitsland: 93,57 / 40%
Nederland: 82,42 / 42,86%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *