Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Glen Durrant

Glen Durrant eerste Premier League finalist

De eerste wedstrijd van de halve finales in de Premier League werd gespeeld door Glen Durrant en Gary Anderson. Durrant verraste vriend en vijand door tijdens zijn debuutjaar bovenaan de ranglijst te eindigen, terwijl zijn tegenstander, Gary Anderson, als vierde eindigde.

Zeer matige begin

De avond werd afgetrapt door Glen Durrant, die de eerste leg van de partij mocht beginnen. Beide spelers moesten duidelijk nog even warm draaien, maar uiteindelijk was het Durrant die zijn eigen leg wist te houden via de dubbel 8. Ook leg 2 leverde niet het vuurwerk op waar men op hoopte. Anderson wist zijn leg wel te behouden, na een goede 139 wegzetbeurt en een rake dart op de dubbel 20. Durrant wist “zijn” derde leg te behouden met een 16-darter en kon in leg 4 profiteren van de missers van Anderson. De Schot gooide een prima scorende leg, maar miste uiteindelijk 7 darts op de dubbel. Met een 18-darter was de eerste break van de wedstrijd, in het voordeel van Durrant, een feit. Durrant wist de break echter niet te verzilveren. 113 ging niet uit voor “Duzza”, waarna Anderson wist terug te breken met een 56-finish. Ook leg 6 leverde een break op, omdat Anderson 2 darts miste op tops. Durrant gooide 74 wel uit en zorgde dus voor de re-break. Leg 7 zou wel met de darts mee gaan. Durrant wist 25 uit te gooien en zo op een 5-2 voorsprong te komen. Anderson kwam niet in zijn spel en dat was aan zijn scorende darts goed af te zien. Toch wist hij leg 8 goed af te sluiten met een mooie 124 finish op de dubbel 11. Vanaf 136 gooide Durrant de dubbel 16, in plaats van de dubbel 8, maar Anderson was nog te ver weg om Durrant onder druk te zetten. Durrant kreeg nog weer eens 2 beurten vanaf diezelfde 136, wat genoeg was om ook leg 9 binnen te slepen. Anderson wist met een 84 finish nog wel de tiende leg te winnen, maar liep duidelijk geïrriteerd van het podium af.

Durrant plaatst zich voor eerste PDC-finale

Met een 6-4 voorsprong mocht Durrant de tweede sessie beginnen, maar ook hij begon deze sessie zeer matig. Met een knappe 120 finish kon Anderson meteen de break plaatsen. Met een 15-darter verzilverde de Schot de break en was de stand weer in evenwicht. Leg 13 ging wel weer naar “Duzza” die de dubbel 20 wist te raken en ook Anderson kwam in zijn eigen leg niet in gevaar. Nadat pijl 2 op de dubbel 2 er invloog, waren beide spelers nog maar 3 legs verwijderd van een finaleplaats. Anderson leek dit ook te beseffen en zette de turbo maar eens even aan door met een 177 score te beginnen. Met een 15-darter wist de Schot zijn Engelse tegenstander te breken. Met 2 maximale scores en een 13-darter in de daaropvolgende leg leek Anderson een voorschot te nemen op een finaleplaats. Durrant gooide een heel knappe 113 finish in de zeventiende leg, maar kon niet voorkomen dat Anderson een matchdart kreeg. De bulls-eye werd echter ruim gemist en Durrant kreeg een kans om in de wedstrijd te blijven. Met wederom een knappe finish, dit keer van 64, wist Durrant een beslissende leg af te dwingen. Beide spelers kregen matchdarts in deze laatste leg, maar het was uiteindelijk Glen Durrant die de partij via de dubbel 10 naar zich wist toe te trekken!

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Glen Durrant: 86,10 / 52,63%
Gary Anderson: 87,82 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *