Durrant en Clemens naar knockout, Harrington verrast op Grand Slam

Afgelopen avond werden de laatste poulewedstrijden van de poule E-H gespeeld. Welke 8 spelers plaatsten zich voor de laatste 16?

Groep E
Dave Chisnall vs Lisa Ashton
Dave Chisnall had met Rob Cross en Jamie Hughes de twee grootste uitdagingen uit zijn poule al overleefd en mocht zijn koppositie veilig gaan stellen tegen Lisa Ashton. Ashton kon nog niet veel indruk maken dit toernooi en leek op voorhand ook kansloos tegen Chisnall. Dit bleek ook snel in de wedstrijd. Chisnall brak met een 17-darter meteen naar een 1-0 voorsprong, waarna hij met een 13-darter de break ook verzilverde. Na vier missers van Ashton mocht Chizzy zelfs terugkomen om met een 18-darter een 3-0 voorsprong te pakken. De leg daarna was het echter Chisnall met drie missers, waardoor Ashton tops kon gooien en op het bord kwam. Ze kreeg zelfs een kans om terug te komen tot 3-2, maar vanaf 86 miste ze de bull. Chisnall sloeg toe met tops. Met een 13-darter maakte hij het daarna in zijn eigen leg vakkundig af. Hij wint zo groep E, terwijl Ashton met drie nederlagen afdruipt.

Rob Cross vs Jamie Hughes
Ook deze wedstrijd ging om een ticket naar de volgende ronde. Beide kwamen moeilijk in hun spel, maar Cross was de man die al snel de voorsprong pakte. Met een break stond hij met 3-0 voor, maar wist dit niet direct af te maken. Hughes kwam terug tot 4-4 waarna er een laatste leg gespeeld moest worden. Cross mocht beginnen en sloot dit keurig af. Via tops pakt Cross een ticket voor de volgende ronde door tweede te worden in de poule achter Chisnall.

Groep F
Ryan Harrington vs Wayne Warren
Een wedstrijd waar Harrington de tweede positie kon overnemen van Noppert. Het enige wat de Engelsman moest doen was de wedstrijd winnen van Warren. Dit lukte, als was het niveau van de wedstrijd erg laag. Beide spelend met een gemiddelde van midden 70 wist Warren maar 1 leg te pakken. Harrington wist te winnen met 5-1 en is nu al de grootste verrassing van het toernooi.

Peter Wright vs Danny Noppert

Groep G
Daryl Gurney vs Brendan Dolan
Een Noord-Ierse derby met een plek bij de laatste 16 op het spel: het duel tussen Daryl Gurney en Brendan Dolan beloofde een spannende te worden. Brendan Dolan mocht beginnen en kon zo de druk vol op Gurney houden. Met een 15-darter begon ‘The Historymaker’ ook goed. Tot 2-2 hielden beide mannen hun eigen legs. Er stond veel op het spel, maar dat bleek uit niks. Beide spelers stonden zonder emotie op het podium, ook om de gewonnen legs werd geen glimlachje getoond. Van binnen was het toch Gurney die lachte, nadat hij met een 101-finish voor de eerste break zorgde. Voor ‘Superchin’ was dit ook het teken om te versnellen, want hij volgde dit op met een 161-finish voor een 12-darter. Dolan moest nu drie legs winnen, maar na twee missers op dubbel 8 gaf hij Gurney de kans om 52 uit te gooien. Dit lukte ook in 3 pijlen, waarna eindelijk de emotie bovenkwam. Gurney schreeuwde het uit. Hij mag nu zich gaan melden bij de laatste 16.

Gabriel Clemens vs Richard Veenstra

Groep H
Michael Smith vs Martin Schindler
Een wedstrijd die nergens meer om ging: Michael Smith was al door, Martin Schindler lag er al uit. De kleine Duitser kon relaxter gaan gooien en hoopte toch nog zijn eer te redden. Hij begon in ieder geval uitstekend. Met twee 16-darters en een leg in 17 pijlen racede hij naar een 3-0 voorsprong. Smith herstelde zich snel van een dramatische start met een 14 en 16-darter. Hij leek zelfs de kans te krijgen om weer op gelijke hoogte te komen, maar met een heerlijke 136-finish pakte Schindler toch de leg en de 4-2 voorsprong. Maar net als op zondag tegen Durrant gaf de Duitser dit uit handen. Ook hier kreeg hij meerdere matchdarts, waaronder twee in de beslissende leg. Beide gingen mis op dubbel 16, waarna Smith toesloeg met dubbel 12. ‘Bully Boy’ ontsnapte zo en won met 5-4.

Nathan Aspinall vs Glen Durrant
Een wedstrijd met groot belang voor beide darters. De winnaar van de wedstrijd gaat door naar de volgende ronde, de verliezer niet. Mogelijk nekte dit Aspinall, die de twee vorige wedstrijden geweldig speelde. Aspinall speelde met zenuwen en kon niet laten zien wat hij eerder wel liet zien. Daarentegen speelde Durrant zoals we hem kennen: solide. Een whitewash was het resultaat van de zenuwen van Aspinall. Durrant tegen Aspinall eindigde in 5-0.

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Durrant en Clemens naar knockout, Harrington verrast op Grand Slam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *