Search
Glen Durrant

Durrant met matig spel naar volgende ronde, Hopp ook door

In de avondsessie van dag 2 van het WK was het de beurt aan o.a. Max Hopp, Lisa Ashton en de Premier League kampioen, Glen Durrant. Lees hier alles terug over de avondsessie.

Max Hopp 3-0 Gordon Mathers

Max Hopp opende de avondsessie, omdat hij de bull had gewonnen. Hopp begon sterk, want met een 16-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg gooide Hopp zijn eerste 180’er en brak in 14 darts zijn Australische tegenstander. De set werd eenvoudig binnengehaald in 19 darts, 1-0 voor de Duitser.

Gordon Mathers begon na een korte pauze aan de tweede set en deed dat verdienstelijk met een 120-finish. Hopp antwoordde goed en kwam met een 64-finish op 1-1. In de derde leg miste Mathers 8 darts op de dubbel, waardoor Hopp via dubbel 10 de break plaatste. Met een 81-finish in 12 darts verzilverde ‘The Maximiser’ de break en ging daarmee de tweede pauze in met een 2-0 voorsprong in sets.

Na de laatste pauze begon Hopp aan de derde set, maar zag Mathers met een 15-darter meteen breaken. Hopp brak een leg later terug met een 74-finish en hield in 16 darts zijn eigen leg voor 2-1. Mathers hield met de hoogste finish van de partij zijn eigen leg, een 139-finish voor 2-2. Beiden heren begonnen sterk aan de vijfde leg, maar uiteindelijk kostte de laatste twee beurten van Mathers de set. Met een 14-darter zorgde Hopp ervoor dat hij met 3-0 in sets won. Hij treft in de volgende ronde Mervyn King.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Max Hopp: 94,94 / 37,50%
Gordon Mathers: 81,03 / 23,08%

Callan Rydz 3-1 James Bailey

Callan Rydz mocht beginnen aan de tweede partij van de avondsessie en deed dat gelijk met een 180’er. Hij gooide er gelijk maar eentje bij in de eerste leg en won de eerste leg dus ook overtuigend. Ook James Bailey begon zijn eigen leg met een 180’er, alleen miste hij 3 pijlen op de dubbel. Rydz profiteerde hiervan voor 2-0. In de derde leg gooide Rydz ook nog eens een mooie 117-finish om de eerste set ook gelijk maar binnen te halen.

de jonge Rydz begon dus goed aan de wedstrijd, maar in de tweede set was het de beurt aan James Bailey. Dit keer begon Bailey de set met een 180’er en hij gooide 106 uit voor de eerste leg. In de tweede leg dacht Callan Rydz zijn leg wel te kunnen houden, maar hij kreeg vijf pijlen niet in de dubbel en hierdoor kon Bailey ook de tweede leg pakken. Ook zal Rydz gehoopt hebben dat hij drie pijlen op tops mocht gooien, maar Bailey besloot de tweede set met een 115-finish om de set te pakken.

In de derde set wilde Bailey er natuurlijk ook overheen, dit lukte hem niet. In de eerste leg kreeg hij wel een pijltje op de dubbel en in de tweede leg twee, maar deze gooide hij niet. Callan Rydz was scorend de betere en creëerde zo meer kansen voor zichzelf. via een 17-darter, 16-darter en een 18-darter wist Rydz deze set weer met 3-0 te winnen.

Rydz hield zijn niveau ook in de vierde set keurig vast. Bailey leek zelfs scorend nog een niveautje hoger te kunnen. De eerste leg wist Bailey 118 niet uit te gooien door een misser op tops en zo kwam Rydz ook deze set voor. In de tweede leg was Bailey scorend sterker, maar Rydz wist 116 eraf te krijgen terwijl Bailey stond te wachten op D18. Bailey mocht nog een legje houden, maar in de vierde leg wist Rydz de wedstrijd al te beslissen. Met een 84-finish, wist hij de eerste matchdart te verzilveren. Rydz mag het vrijdag opnemen tegen James Wade.

Callan Rydz: 93.53 / 37.5%
James Bailey: 89.79 / 25%

Adam Hunt 3-2 Lisa Ashton

In de derde partij van de avond kwam de eerste dame in actie op het WK, Lisa Ashton nam het op tegen Adam Hunt. Hunt begon de wedstrijd en deed dat erg sterk, met een 13-darter hield hij zijn eigen leg. Ashton antwoordde geweldig, want zij gooide ook een 13-darter voor 1-1. Hunt bleef koel en hield via dubbel 16 zijn eigen leg, voordat Ashton de vierde 13-darter op rij produceerde voor 2-2 in de eerste set. In de beslissende leg miste Hunt een 74-finish voor de set, Ashton strafte het af en pakte de set met een 70-finish via de bull af.

Ashton begon aan de tweede set, maar leverde haar eigen leg meteen in. Ashton miste een 108-finish op dubbel 16, waardoor Hunt met een 14-darter meteen de break plaatste. In de tweede leg gooide Hunt zijn derde maximale score en verzilverde via dubbel 4 de break. Een leg later wist Hunt er 1-1 van te maken in sets, dit deed de Engelsman met een 100-finish in 15 darts.

Na de laatste pauze deed Ashton hetzelfde wat Hunt deed in de eerste leg van set 2. Ze brak haar tegenstander in de eerste leg door dubbel 5 te gooien. Ze kreeg in de tweede leg twee kansen om die break te verzilveren, maar werden beide gemist. Hierdoor brak Hunt in 13 darts meteen terug. Hunt miste een 170-finish, waardoor ‘The Lancashire Rose’ voor de derde keer op een rij brak in de set. Toch wist zij de set niet te pakken, via dubbel 6 brak Hunt terug en kwam op een 2-1 voorsprong in sets via dubbel 5.

Ashton vergat de derde set snel en begon goed aan de vierde set, met een 101-finish hield ze haar eigen leg. Met een 13-darter kwam Hunt eenvoudig langszij. In de derde leg kreeg Hunt een break kans, maar een 65-finish werd gemist. Met een 17-darter maakte Ashton er 2-1 van, voordat Hunt er via dubbel 18 2-2 van maakte. Ashton gooide in de beslissende leg de derde maximale score en maakte er met een 81-finish in 11 darts 2-2 in sets van.

Hunt begon de vijfde en beslissende set, maar zag Ashton de eerste kans krijgen. Uiteindelijk werd een 55-finish gemist, waardoor Hunt in 17 darts zijn eigen leg hield. Hunt begon een leg later met 180, maar toch was het Ashton die met een 87-finish haar eigen leg hield. In de derde leg kreeg Ashton opnieuw een breakkans, maar een 130-finish werd ‘doodgegooid’ met een single 12. Hierdoor kwam ‘The Hunter’ op matchpoint; 2-1. Een leg later leek Ashton er 2-2 van te maken, maar miste drie darts op dubbel 8. Hunt stapte in en maakte er met een 120-finish een einde aan, Hunt versloeg Ashton met 3-2 in sets!

Adam Hunt: 94,06 / 40%
Lisa Ashton: 92,17 / 45%

Glen Durrant 3-0 Diogo Portela

De emotionele Diogo Portela schreef gisteravond nog geschiedenis door als eerste Zuid-Amerikaan een wedstrijd op een WK darts te winnen, en mocht vanavond direct opdraven tegen de regerend Premier League kampioen Glen Durrant. De twee langzame darters zorgden niet voor spektakel. Portela was scorend de absolute mindere wat betekende dat Durrant zonder enige zorgen 91 uit kon gooien om de eerste set te pakken.

Ondanks een slecht spelende Durrant, was Portela niet eens in de buurt van de Engelsman. Ook in de tweede set creerde de Braziliaan weinig kansen. Een kleine kans op 100 van Portel werd afgestraft op dubbel 18 door Durrant om 2-0 in legs te maken. Hetzelfde speelt zich af in de navolgende leg. Portela mist 117 voor leg behoud, terwijl Durrant 58 uit gooit voor de tweede set.

In set drie pakt Portela zijn eerste leg van de wedstrijd via dubbel 32. Was het een gevecht om de zenuwen? Het was al bekend dat beide mannen uit vorm waren, maar het gevecht naar triples was officieel begonnen. Portela maakte na double trouble van de Engelsman de 2-1 in legs. Ondanks een pijl voor de set van Portela pakt Durrant via een 112-finish de 2-2 en weet vervolgens ook de laatste set op zijn naam te schrijven. Veel werk te doen voor Durrant.

Glen Durrant: 89.07 / 66.67%
Diogo Portela: 79.63 / 18.18%

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)