Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Glen Durrant

Durrant pakt negatief record, Aspinall koploper

Afgelopen avond werd speelronde 9 gespeeld van de Premier League, de laatste speelronde van de eerste fase. De twee degradanten zijn al bekend, dus vanavond was het vooral voor de overige 8 spelers om punten te pakken. Deden ze dat ook? Lees hier meer.

Rob Cross vs Glen Durrant

De avond werd begonnen door twee spelers die allebei al uitgeschakeld waren, een wedstrijd dus om des keizers baard. Het was Glen Durrant die de partij mocht beginnen, maar het was Rob Cross die met een 66-finish de leg pakte. Cross wist die break niet te verzilveren, want met een 110-finish brak Durrant meteen terug. Met een 18-darter wist Durrant de break ook te verzekeren. Cross hield via dubbel 10 zijn eigen leg en bracht daarmee de stand op 2-2. Vervolgens gingen er nog twee legs met de darts mee. Bij een stand van 3-3 miste Durrant een 58-finish, waardoor Cross via dubbel 3 opnieuw op voorsprong kwam. Net als bij leg één wist de Engelsman de break niet te verzilveren, Durrant brak terug door tops te gooien. Met een 77-finish plaatste ‘Voltage’ opnieuw een brak, maar verzilverde die dit keer wel met een 16-darter. Durrant hield met een 18-darter nog wel zijn eigen leg, maar wist er uiteindelijk geen punt aan over te houden. Cross won de laatste leg in 19 darts en eindigde de Premier League met een 7-5 overwinning. Durrant schreef geschiedenis, hij is de eerste speler die de competitie verlaat zonder een punt.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 91,36 / 38,89%
Glen Durrant: 85,19 / 45,45%

Nathan Aspinall vs Gary Anderson

Nathan Aspinall laat deze Premier League zien dat hij, na een toch wisselvallig najaar in 2020, het darten nog niet verleerd is. Hij doet mee om de topplaatsen en blijft de tegenstander van vandaag, Gary Anderson, vooralsnog ruim voor. Met een 13-darter liet hij ook meteen zien wat hij vanavond van plan was. Anderson volgde wel met een 18-darter, maar daarna was Aspinall de enige die Premier League waardig niveau liet zien. Hij won vijf legs op rij, waaronder legs in 11 en 13 pijlen. Anderson won nog een leg in 16 pijlen, maar met een 102-finish voor een 12-darter maakte Aspinall het fantastisch af. ‘The Asp’ staat na de eerste fase al vijf punten voor op ‘The Flying Scotsman’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 102.45 / 63.64%
Gary Anderson: 88.35 / 33.33%

Jose de Sousa vs Peter Wright

De wedstrijd van Jose de Sousa en Peter Wright was de wedstrijd van gemiste kansen. In zeven van de twaalf legs kregen beiden spelers een kans op de dubbel en er werden deze wedstrijd in totaal 25 pijlen op de dubbels gemist. Jose de Sousa miste in de tweede leg nog de dubbel vanaf 140 voor de 2-0, maar daarna nam Wright de wedstrijd over. Wright won de tweede leg voor 1-1 en hij scoorde fantastisch. Zo gooide hij een 12-darter in de derde leg voor de break en mocht hij in de vijfde leg op 141 gooien voor de Nine-darter. Toch bleef Jose de Sousa in de wedstrijd hangen. Hoewel Peter Wright in de vijfde leg begon met twee 180-ers, wist hij de leg niet te houden. Hij kreeg 81 niet uit en hij profiteerde. De Sousa kon zo zijn leg houden en wist de volgende leg te breaken, Wright miste dit keer een pijl op tops en de Sousa gooide de dubbel wel. zo stond het 3-3

Beiden spelers bleven pijlen op de dubbel missen. In de zevende leg kreeg De Sousa twee pijlen op de dubbel, maar hij miste. Peter Wright brak nu weer voor een 4-3 voorsprong. Een leg later miste Peter Wright weer drie pijlen op de dubbel, waardoor De Sousa terug brak en weer een leg later miste de Sousa een pijl op tops waardoor Wright ook weer mocht breaken voor 4-5. In de tiende leg was de eerste leg sinds de vijfde leg dat niet beiden spelers een kans op de dubbel kregen. Wright was deze leg de betere en wist weer een gat te slaan van twee legs. Toch won Wright de wedstrijd niet. In de allerlaatste leg, de leg van Wright, wist de Sousa twee 180-ers te gooien. De Sousa wist de leg ook te winnen na 11 darts en pakte zo ook een punt.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jose de Sousa: 101.65 / 41.67%
Peter Wright: 97.08 / 24%

Dimitri van den Bergh vs James Wade

In de laatste pot van de avond hadden Dimitri van den Bergh en James Wade even tijd nodig om los te komen. Beiden heren hadden 17-darts nodig om hun eigen leg te houden en beiden heren kregen vervolgens vijf beurten om te breaken. Vervolgens lijken de spelers los te komen, Van den Bergh gooide een 72-finish voor een 12-darter en de voorsprong, James Wade antwoordde met een 129 finish. Ondanks het matige begin wist Van den Bergh het niveau sterk op te krikken. Hij hield zijn eigen leg weer met een 12-darter en hij wist vervolgens ook nog eens een 10-darter te produceren terwijl Wade op D20 stond te wachten. Dimitri van den Bergh stond zo 5-3 en in de volgende leg gooide hij 160 uit om het eerste punt te pakken. Wade kwam vervolgens wel terug met antwoorden, hij hield zijn eigen leg in 15 darts en begon de leg van Van den Bergh met twee 180-ers. Hij beloonde dit met een 11-darter en een break. In de laatste leg kwam Van den Bergh niet meer in de buurt van Wade, Wade hield zijn eigen leg en voltooide de comeback. Beiden darters pakken een punt en Van den Bergh verspeelde zo de koppositie.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 103.06 / 62.5%
Dimitri van den Bergh: 98.98 / 75%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *