Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Durrant schakelt Wright uit, Van den Bergh wint ook

Op dag 5 van de World Matchplay stonden 4 tweede ronde partijen op het programma, waaronder twee partijen zonder Nederlanders. Lees hier hoe die wedstrijden verliepen.

Dimitri van den Bergh 11-9 Joe Cullen

De tweede partij van de avond ging tussen twee geplaatste spelers. De eerstgenoemde begon de wedstrijd goed met een 105-finish in de eerste leg. Cullen hield met een 16-darter zijn eigen leg om vervolgens met een 112-finish te breaken. Echter brak Van den Bergh in de vierde leg terug met een 118-finish. In de laatste leg voor de pauze miste beide heren dubbels, maar uiteindelijk plaatste Cullen de derde break op een rij via dubbel 1. Na de pauze wist Joe Cullen de break te verzilveren met een mooie 74-finish. In leg 7 plaatste ‘The Rockstar’ opnieuw een break, waardoor hij op een 5-2 voorsprong kwam. In leg 8 brak Van den Bergh terug met een knappe 138-finish. De break werd in 18 darts verzilverd, waardoor het 5-4 werd. In de laatste leg voor de tweede pauze miste de Belg 4 darts op de dubbel, waardoor Cullen via dubbel 16 er 6-4 van maakte. Met een 17-darter hield Van den Bergh zijn eigen leg.

In leg 12 hield ook de Engelsman zijn eigen leg, nadat Van den Bergh drie darts op dubbel 12 had gemist. Dankzij een 11-darter brak Cullen opnieuw en zo kwam hij op een 8-5 voorsprong. Cullen wist de break echter niet te verzilveren, met een 16-darter brak ‘The Dreammaker’ terug naar 8-6. Met een 15-darter hield Van den Bergh zijn eigen leg en zo werd het 8-7. In leg 16 miste Cullen drie darts op de dubbel, waardoor Van den Bergh de stand op 8-8 zette. Een 104-finish zorgde ervoor dat Van den Bergh sinds 1-0 weer de voorsprong in de partij pakte. Met een 118-finish maakte Cullen de tussenstand weer gelijk; 9-9. Met een 18-darter hield de Belg opnieuw zijn eigen leg. In leg 20 miste Van den Bergh zijn eerste 5 matchdarts, maar uiteindelijk gooide hij de wedstrijd in het slot via dubbel 1: 11-9!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 93,19 / 34,38%
Joe Cullen: 92,81 / 36%

Peter Wright 8-11 Glen Durrant

De regerend wereldkampioen neemt het op tegen een van de snelst stijgende darters op de wereldranglijst: Glen Durrant. Een wedstrijd tussen twee ervaren darters. De Schot mocht aan de wedstrijd beginnen en won zijn eigen legs redelijk solide (ondanks het missen van pijlen op de dubbels). Het eerste sleutelmoment in de wedstrijd kwam nadat Durrant zijn eigen leg niet wist te behouden, en Wright de eerste break van de wedstrijd plaatste (3-1). Nadat Wright ook zijn eigen leg pakte, kon hij gerust de pauze ingaan (4-1).

Na de pauze kwam Durrant langzaam terug in de wedstrijd. Hij pakte zijn eigen leg (4-2) en wist daarna ook nog eens te breaken via een sterke 108-finish (4-3). Dit bleek hem goed te doen. Opnieuw won hij zijn eigen leg en wist daarna opnieuw te breaken. Een 104-finish zorgde voor de eerste voorsprong in de wedstrijd aan de kant van Durrant (4-5). Leg na leg werden geworden door de Engelsman. Het winnen van de eigen leg kan dan misschien als ‘normaal’ worden gezien (4-6), maar Durrant kreeg het voor elkaar om ook de vijfde (!) leg achter elkaar te pakken via dubbel 16 (4-7). De eerste break via dubbel 4 (5-7), werd opgevolgd door het winnen van de eigen leg (6-7). Is de spanning weer terug? Dat bleek zo te zijn. De derde leg op rij werd gewonnen door te breaken met een 121-finish (7-7). Durrant bleek vooral erg sterk op de finishes. Wright pakte nog wel een leg, maar kon niet voorkomen dat een geweldig finishende ‘Duzza’ de wereldkampioen uitschakelde (11-8).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 100.87 / 26.67%
Glen Durrant: 98.36 / 45.83%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *