Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Durrant veel te sterk voor Jeffrey de Zwaan

Tijdens de tweede wedstrijd van de avond mocht er een Nederlander in actie komen. Jeffrey de Zwaan mocht het in zijn eerste ronde partij opnemen tegen Glen Durrant.

Kleine foutjes nekken De Zwaan

De Zwaan mocht de wedstrijd beginnen en deed dit prima, want hij wist zijn eigen leg te behouden. Ook Durrant hield de tweede leg, waarna De Zwaan 80 niet wist uit te gooien. Na de eerste kans op de break ging zijn Durrant zijn tweede pijl wel raak. Ook leg vier werd een prooi voor de Engelsman. De Zwaan kon scorend wel bij blijven, maar Durrant kreeg als eerste speler de kans op de dubbel. Met een 64 finish maakte Durrant de 3-1 in legs. Ook in “zijn” vijfde leg kwam De Zwaan in de problemen. Hij miste zelf 2 darts om de leg te behouden, waarna Durrant toe sloeg en de dubbel 8 raakte. Beide mannen gingen de pauze in met een 4-1 voorsprong voor Durrant.

De Zwaan goed, Durrant beter

Na de onderbreking kreeg Durrant 3 darts om zijn vijfde leg op rij te winnen, maar de dubbel 12 en dubbel 6 werden niet geraakt. De Zwaan kon van dit foutje profiteren door 80 uit te gooien en deed dit ook. De eerste break was hiermee terug gewonnen voor onze landgenoot, maar lang kon De Zwaan hier niet van genieten. In de leg van De Zwaan was het Durrant die als eerst voor de dubbel mocht aanleggen. 85 ging met 2 darts uit en de break werd dus niet verzilverd door De Zwaan. Vanaf 170 kreeg De Zwaan de kans om weer terug te breken, maar de bulls-eye werd net gemist. Durrant maakte geen fout vanaf de dubbel 7 en bracht de stand tot 6-2. De Zwaan mocht in zijn eigen leg geen fouten meer maken en haalde de leg dan ook binnen met een knappe 71 finish. Ook de laatste leg zou geen break opleveren. Durrant bleef scorend de betere en won de tiende leg met dubbel 8. Stand: 7-3 voor “Duzza”

Durrant blijft ijzersterk

Ook na de tweede pauze bleef Durrant sterk doorspelen. De elfde leg werd begonnen door De Zwaan, maar gewonnen door Durrant via de dubbel 16. De Zwaan leek toeschouwer in zijn eigen partij, want ook de twaalfde leg ging, met een 13-darter, naar Durrant. De daaropvolgende leg kreeg De Zwaan nog een klein kansje om in de wedstrijd te blijven, maar vanaf 145 werd de dubbel 20 gemist. Durrant zou naar alle waarschijnlijkheid minimaal één dart voor de wedstrijd krijgen vanaf 86. Nadat twee keer de single 18 werden geraakt, vloog Durrant zijn laatste pijl in de bulls-eye en was de wedstrijd over en sluiten. De Zwaan speelde niet slecht, maar op Glen Durrant stond geen maat!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Glen Durrant: 106,9 / 40%
Jeffrey de Zwaan: 96,7 / 30%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *