Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Durrant verslaat Whitlock, Wright wint nipt van debuterende Williams

Afgelopen middag kwamen de eerste 16 spelers in actie voor de Grand Slam of Darts. De eerste 8 partijen van de poules E-H werden gespeeld. Lees hier de wedstrijdverslagen van de meest interessante partijen terug.

Simon Whitlock mocht het in de vijfde partij van de middag opnemen tegen de tweevoudig Lakeside kampioen Glen Durrant. Durrant had de bull gewonnen en mocht de partij beginnen. Met twee keer 140 en 128 score stond Durrant na 12 darts op D18. Uiteindelijk won Durrant zijn eigen leg in 14 darts. Met een knappe 76-finish brak Durrant naar een 2-0 voorsprong. Durrant miste twee darts op D19 om de break te verzilveren, Whitlock brak via tops meteen terug naar 2-1. In de vierde leg was het Whitlock die twee darts op de dubbel miste, Durrant brak met een 13-darter naar een 3-1 voorsprong. Via D16 hield Durrant zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint; 4-1. Met een 13-darter wist ‘Duzza’ de overwinning veilig te stellen. Durrant begint sterk aan zijn Grand Slam of Darts, hij verslaat Whitlock met 5-1.

Mensur Suljovic nam het in de zesde partij op tegen een andere BDO speler, namelijk Scott Mitchell. Suljovic won de bull en mocht de partij beginnen en hield zijn eigen leg vrij eenvoudig. Met een 65-finish wist Suljovic te breaken en verzilverde de break met een 56-finish voor een 3-0 voorsprong. Met een knappe 124-finish hield Mitchell zijn eigen leg en kwam terug tot 3-1. Met een knappe 103-finish hield ook Suljovic zijn eigen leg met veel druk van Mitchell; 4-1. Met een knappe 62-finish kwam Mitchell terug tot 4-2, maar een leg later pakte Suljovic de 5-2 overwinning met een 48-finish.

Rob Cross nam het in de zevende partij van de middag op tegen de tweevoudig regerend Dutch Open winnaar, Mark McGeeney. McGeeney wist de bull te winnen in de ingooiruimte en mocht de wedstrijd beginnen. McGeeney begon goed, want met scores van 177 en 180 stond de Engelsman na 9 darts op 49, maar miste 11 darts op de dubbel. Met een 87-finish brak Cross alsnog naar een 1-0 voorsprong. In de tweede leg miste McGeeney wederom 4 darts op de dubbel, via D5 verzilverde Cross de break. Met een 52-finish hield McGeeney zijn eigen leg en kwam daarmee ook op het scorebord; 2-1. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee, voor een 4-2 tussenstand. McGeeney miste 2 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via D16 won de PDC Wereldkampioen met 5-2.

De laatste partij van de middag ging tussen de nummer 2 van de PDC tegen de nummer 3 van de BDO, oftewel Peter Wright tegen Jim Williams. Wright had de bull gewonnen en mocht daarom de partij beginnen. De wedstrijd ging gelijk op, Wright kwam 4 keer op voorsprong met o.a. een 130 en 62-finish, maar Williams wist 4 keer gelijk te maken met o.a. een 72 en 62-finish. Williams begon de laatste leg met 180 maar kreeg geen matchdarts. Met een knappe 171-finish zette Wright 179 weg op 8, Williams kreeg 95 niet uit waardoor Wright terug kwam die D4 gooide voor een nipte 5-4 overwinning.

Bekijk hieronder de overige uitslagen en het programma voor vanavond.

Uitslagen middagsessie:
Max Hopp 5-3 Josh Payne (E)
Gerwyn Price 5-2 Andrew Gilding (F)
Dimitri Van den Bergh 5-3 Ryan Searle (H)
Stephen Bunting 5-3 Martin Schindler (G)
Glen Durrant 5-1 Simon Whitlock (F)
Mensur Suljovic 5-2 Scott Mitchell (G)
Rob Cross 5-2 Mark McGeeney (H)
Peter Wright 5-4 Jim Williams (E)

Programma avondsessie:
Keegan Brown vs Mark Webster (C)
Jonny Clayton vs Joe Murnan (A)
Ian White vs Steve Hine (D)
Michael Smith vs Adam Smith-Neale (B)
James Wade vs Wesley Harms (C)
Raymond van Barneveld vs Krzysztof Ratajski (B)
Gary Anderson vs Michael Unterbuchner (D)
Michael van Gerwen vs Gary Robson (A)

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.