Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Christian Kist - PDC World Championship 2024

Dutch Darts Championship: Kist, Blom, Mol en Van Velzen maken veld compleet

Christian Kist, Moreno Blom, Damian Mol en Marvin van Velzen hebben het deelnemersveld aan het Dutch Darts Championship compleet gemaakt. Voor Blom en Van Velzen wordt het in Rosmalen hun European Tour-debuut.

De European Tour komt dit weekend weer naar Nederland, wat een grote kans opleverde voor alle Nederlandse darters zonder tourkaart. In Rosmalen waren er nog vier plekken te verdienen voor het hoofdtoernooi: 59 spelers waagden hun kans om zich te plaatsen. Ron Meulenkamp en Wesley Plaisier, twee van de grootste namen in het deelnemersveld, wisten al heel snel dat zij niet bij de gelukkige vier zouden zitten. Christian Kist zat dat wel: de voormalig wereldkampioen versloeg onder andere Davy Proosten en Noa-Lynn van Leuven, waardoor hij weer het podium mag beklimmen.

Met Damian Mol plaatste zich nog een speler die al eerder op de European Tour had gestaan. De voormalig tourkaarthouder kende weinig problemen en won in zijn finale zelfs met 6-0 van Mark Tabak. De andere twee plekken gingen naar debutanten. Moreno Blom, die afgelopen jaar wel al op het WDF WK stond, rekende onder andere af met Levy Frauenfelder en Robin Smees, waardoor hij nu ook zijn podiumdebuut bij de PDC mag maken. Marvin van Velzen volgde zijn voorbeeld. De jonge Nederlander liet zijn goede vorm zien door in al zijn drie wedstrijden boven de 90 gemiddeld te gooien, waardoor ook hij zich voor het eerst tussen de PDC-profs mag tonen.

Uitslagen

Halve Finales
Moreno Blom 6-2 Robin Smees
Loek van den Berg 6-5 Johann Brouwer
Mark Tabak 6-3 Calvin Nicolai
Damian Mol 6-3 Gino Vos
Christian Kist 6-2 Davy Proosten
Noa-Lynn van Leuven 6-5 Ricardo Ulrich
Marvin van Velzen 6-3 Angelo Balsamo
Javanico Jansen 6-4 Jamai van den Herik

Finales
Moreno Blom 6-2 Loek van den Berg
Damian Mol 6-0 Mark Tabak
Christian Kist 6-0 Noa-Lynn van Leuven
Marvin van Velzen 6-4 Javanico van Velzen

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *