Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jelle Klaasen

Dutch Open 2022 prooi voor Jelle Klaasen

Jelle Klaasen heeft in Assen de Dutch Open 2022 op zijn naam geschreven. Op dominante wijze won hij in de finale van Mark Barilli: 3-0.

Het slotstuk van de Dutch Open 2022 was de finale bij de heren. Jelle Klaasen, die in zijn korte maar succesvolle periode bij de BDO nooit de finale op de Dutch Open haalde, nam het op tegen Mark Barilli. Het was duidelijk wie de favoriet van het publiek was. Met een 125-finish in de eerste leg gaf Klaasen ze meteen wat om voor te juichen. Legs in 17 en 18 volgden: ‘The Cobra’ greep overtuigend de eerste set.

Met een 23-darter opende Barilli de set die hij begonnen was. De Schot zat totaal niet lekker in de wedstrijd en zag Klaasen meteen langszij komen. De Nederlander deelde daarna meteen nog een enorme dreun uit: met Barilli op 40 gooide hij 136 uit. Een 20-darter in zijn eigen leg was genoeg om ook de tweede set te grijpen. De titel lag voor het grijpen: de derde set mocht Klaasen ook nog beginnen. Met een 18-darter deed hij dat prima, waarna hij een leg later 170 nipt op de bull miste. Toch hengelde hij ook deze leg binnen. Barilli deed nog wat terug met een knappe 12-darter en 99-finish, gevolgd door een 22-darter, maar daarna was het moment gekomen waarop Klaasen had gewacht. Na het verliezen van zijn tourkaart mocht hij eindelijk weer de Dutch Open winnen en meteen won hij één van de mooiste titels die er in Nederland bestaan.

Gemiddeldes
Jelle Klaasen: 83,47
Mark Barilli: 74,01

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *