Dutch Open Darts niet meer BDO-geranked

Vorige week vrijdag 29 november hebben wij een brief ontvangen van de BDO met een aantal wijzigingen en nieuwe verplichten t.o.v. de bestaande regelgeving om een toernooi BDO geranked te laten zijn. In de brief legde de BDO nieuwe voorwaarden op die we halverwege het seizoen dienden te implementeren en die onmiddellijk negatieve gevolgen zouden hebben voor de Dutch Open Darts.

Afgelopen maandag hebben wij hier middels een brief direct op gereageerd en de BDO dringend verzocht dit zo snel mogelijk terug te draaien. We hebben ze enkele dagen de tijd gegeven om te reageren en meerdere gegronde argumenten aangedragen waarom dit te doen. We hebben voor de gestelde deadline geen reactie gekregen van de BDO en vandaar dat het bestuur van de NDB tot het volgende besluit is gekomen: De NDB gaat niet akkoord met de op vrijdag 29 november 2019 ingestelde nieuwe verplichting van de BDO en zal de BDO niet betalen voor de BDO-punten.

Dat betekent dat de BAUHAUS Dutch Open Darts 2020 niet meer BDO geranked is, maar we zijn blij te kunnen melden dat de totale prijzenpot hetzelfde blijft.

Wat als je je hebt ingeschreven vanwege de BDO punten?

  • Door een mail te sturen naar  met duidelijke vermelding van je bestelnummer en als onderwerp ‘Uitschrijving i.v.m. BDO punten’. Je inschrijving wordt dan geannuleerd en je krijgt je inschrijfgeld teruggestort op het bankrekeningnummer waarmee de inschrijving is gedaan.
  • Je kunt je inschrijving annuleren tot en met zondag 22 december. Wacht dus niet te lang met reageren.
  • Als je hebt ingeschreven voor meerdere toernooien, en je alleen voor het singletoernooi wilt uitschrijven geef dit dan duidelijk aan in de mail.
  • Als je meerdere inschrijvingen tegelijk gedaan hebt en niet alles moet worden uitgeschreven, geef dan duidelijk in de mail aan om welke deelname het gaat.
  • Iedereen die zich al ingeschreven heeft tot het moment van het verschijnen van dit bericht heeft deze informatie in zijn mail ontvangen. Afhankelijk van het mailadres welke bij de inschrijving is gebruikt kan dit het mailadres van de individuele deelnemer zijn, of het mailadres van de de hoofdboeker in geval van meerdere inschrijvingen.
  • Voor alle nieuwe inschrijvingen na het verschijnen van dit bericht op 6 december geldt de mogelijkheid om je uit te schrijven tot en met 22 december uiteraard niet. Bij hen gaan we er vanuit dat zij weten dat de Dutch Open Darts niet meer BDO geranked is.
  • Indien je een kamer gereserveerd hebt bij De Bonte Wever kun je deze annuleren door een mail te sturen naar. Wij adviseren je dit zo snel mogelijk te doen.

Uiteraard hopen we dat deze beslissing geen invloed heeft op jouw inschrijving en heten we je van harte welkom! Wel vinden wij het jammer deze beslissing te moeten nemen maar het is voor de toekomst van de dartssport, de Nederlandse Darts Bond en de Dutch Open Darts de enige juiste beslissing om te nemen.

Tekst: NDB Darts

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *