Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jimmy van Schie - WDF Romanian Classic

Dutch Open Koppels: Van Schie/Mioch en Mol/Raman naar finale

De duo’s Jimmy van Schie/Jeroen Mioch en Damian Mol/Brian Raman mogen aankomende zondag uit gaan vechten wie het koppeltoernooi op de Dutch Open wint, live op RTL7.

Het grootste koppeltoernooi ter wereld werd ook dit jaar weer een Nederlands feestje: op de Dutch Open in Assen. Met 1707 koppels, ten opzichte van 1332 in 2023, neemt het toernooi alleen maar toe in status. Christian Kist en Michael Stoeten mochten hun titel verdedigen, terwijl Jelle Klaasen en Chris Landman, vorig jaar finalist, door het behalen van een tourkaart afwezig waren. Wesley Plaisier en Dennie Olde Kalter leken de favorieten, maar konden deze rol niet waarmaken. Bij de laatste 64 verloren ze van Kist/Stoeten.

Ook de koppels Alexander Merkx/Moreno Blom, Jimmy Hendriks/Jan Dekker en Danny Jansen/Patrick Maat vlogen er al vroeg uit, waardoor er ook ruimte bleef voor verrassende namen. De duo’s Jan-Willem van Hout/Hendrie van Berkel en Michel van Roon/Winston de Graaf haalden de kwartfinales, terwijl Nigel van Milligen en Nick Crouwel samen de halve finale haalden. Ook Lars Moinat en Sydnee de Vries haalden de kwartfinale: bij de laatste 16 zorgde dit duo voor een enorme stunt door Kist en Stoeten te verslaan.

Eén duo kwam de hele dag niet in de problemen: Jimmy van Schie en Jeroen Mioch verloren in de tien wedstrijden die ze speelden maar vier legs. Met twee keer een gemiddelde van boven de 103 bliezen ze hun tegenstanders weg. In de halve finale waren Van Milligen/Crouwel het slachtoffer. Op zondag treffen ze in de finale twee spelers die nog maar net hun tourkaart verloren: Damian Mol en Brian Raman worstelden zich ook door het veld heen. Twee keer kwam het Nederlands-Belgische duo met 2-0 achter, maar steeds weer vochten ze zich terug in de wedstrijd. Door in de halve finale af te rekenen met het Urker-duo Johann Brouwer/Marco Hoorn boekten ook zij hun ticket voor zondag.

Uitslagen

Kwartfinales
Johann Brouwer/Marco Hoorn 3-1 Jan-Willem van Hout/Hendrie van Berkel
Damian Mol/Brian Raman 3-2 Michel van Roon/Winston van de Graaf
Jimmy van Schie/Jeroen Mioch 3-0 Robin Smees/Wesley Harms
Nigel van Milligen/Nick Crouwel 3-2 Lars Moinat/Sydnee de Vries

Halve Finales
Damian Mol/Brian Raman 4-1 Johann Brouwer/Marco Hoorn
Jimmy van Schie/Jeroen Mioch 4-1 Nigel van Milligen/Nick Crouwel

Finale (Zondagmiddag)
Damian Mol/Brian Raman vs Jimmy van Schie/Jeroen Mioch

Image courtesy of FOTO: Romanian Darts Festival
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *