Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeugdwinnaars - Dutch Open 2024

Dutch Open: Ruben Baalmans (14) wint juniorentoernooi, Hongaar verrast bij aspiranten

De sterren van de toekomst speelden zondagmiddag de eerste finales op de Dutch Open. Ruben Baalmans hield de Nederlandse eer hoog. De 14-jarige aspirantenkampioen van vorig jaar won nu het juniorentoernooi. De Engelse Paige Pauling en de Hongaarse Balázs Szoták vielen ook in de prijzen.

Later op de zondagmiddag worden de kwartfinales van de heren, de koppelfinales en de damesfinale gespeeld.

Paige Pauling – Kira Mertens

De meisjesfinale was eigenlijk al gespeeld voordat hij was beginnen. Paige Pauling was de gedoodverfde favoriet. De Duitse Kira Mertens verraste in de halve finale door Sophie McKinlay, winnaar van vorig jaar, te verslaan. Fardau de Jong en Welmoed van der Bij waren de beste Nederlandse meisjes. Zij strandden in de kwartfinale.

De finale tussen Pauling en Mertens was eenzijdig. De Engelse gooide op tempo richting de dubbels. Ondanks de nodige double trouble won ze met 3-0.

Onni Pennanen – Balázs Szoták

Bij de aspiranten (onder 14 jaar) haalden twee verrassende namen de finale. De 12-jarige Onni Pennanen uit Finland en 13-jarige Balázs Szoták streden om wie de titel van Ruben Baalmans zou overnemen. Met name Pennanen was verrassend goed voor de finale. In de halve finale gooide Pennanen zelfs een gemiddelde van 78.08.

In de finale speelde de Fin minder, waardoor Szoták in kon stappen. In de eerste leg miste de Fin 6 pijlen voor de leg. Al snel maakte de Hongaar 2-0. De kleine Fin gooide 25 uit voor de eigen leg (2-1), maar zag Szoták met steeds meer vertrouwen op het podium staan. Tot de dubbels dan. De Hongaar miste pijl na pijl voor de wedstrijd. Publiekslieveling Pennanen maakte gelijk via dubbel 8. Toch ging de laatste leg naar de Hongaar: hij gooide 54 uit voor de wedstrijd. Szoták won met 3-2.

Cor Beukema – Ruben Baalmans

De juniorenfinale was (gelukkig) wel weer oranjegekleurd. Cor Beukema en Ruben Baalmans, beiden net de aspirantenleeftijd ontgroeid, vochten mede door afwezigheid van Engelse jeugd in de finale om de titel. De snelle Fries Beukema scoorde beter en kwam op 1-0. Een rustige Baalmans maakte 1-1 en had zelfs de kans om op voorsprong te komen.

Dat lukte niet. Beukema kwam langszij en gooide 84 met twee pijlen uit (2-1). Baalmans vocht zich terug in de wedstrijd. Beide jongens gooiden een 180’er, maar Baalmans pakte de leg. Even later prikte de Groninger bullseye raak voor een 78-finish. Hij kwam op een 3-2 voorsprong. Baalmans bleef koel, overleefde breakkansen van Beukema en raakte dubbel 1 voor de titel.

Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Dutch Open: Ruben Baalmans (14) wint juniorentoernooi, Hongaar verrast bij aspiranten