Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbord

DVO Jeugd wederom Nederlands kampioen

Vandaag stond de finale van de jeugd LaCo competitie op het programma. Alle teams waren uitgenodigd in de Corlaer in Nijkerk voor de finaledag. Het werd een mooie dag met veel spannende partijen. Op basis van de eindstand in de competitie werden de teams verdeeld in een verliezers- en winnaarsronde. Voor de teams die in de kwartfinale verloren werd een blind koppel toernooi georganiseerd. Uiteindelijk wonnen Moreno en Sytze daar de winnaarsronde en Lars en captain Miranda de verliezersronde.

Verliezersronde
In de verliezersronde was DBA al zeker van een finaleplaats. In een thriller ging DBMN ook naar de finale door de DVS met 6-5 te verslaan. In een mooie finale was DBA met 6-4 te sterk. Het kampioenenteam van captain Linda van Beijnhem bestond uit Layla Brussel, Damian Doorenspleet, Jeremy Doorenspleet, Lieke van der Heijde, Joey van de Leest, Daryl Prins, Julia Sengers, Victor Strijdonck, Sydnee de Vries.

Uitslagen

Halve finale:
DBMN – DVS 6-5
DBA – Bye

Finale:
DBA – DBMN 6-4

Winnaarsronde
In de kwarttfinale ging regerend kampioen FDB ten onder tegen DSWN met 6-1. RDB won knap van de DBBR met 6-4 en met diezelfde cijfers won ook de DONHN van de RDO. De laatste kwartfinale werd gewonnen door DVO ten koste van de KDO. DSWN won met dezelfde overtuiging uit de kwartfinale ook de halve finale tegen RDB met 6-1. Ook DVO ging naar de finale, zij hadden het iets lastiger tegen de DONHN, maar wonnen met 6-3. In een mooie finale en vooral ook hoogstaande finale kwam DVO met 4-1 uit de singles. DSWN kwam ijzersterk terug en had de achterstand na de koppels terug gebracht tot 5-4. De teamgame was een echte nagelbijter, maar nadat beide teams kansen hadden gemist, vond DVO de beslissende dubbel. Zij volgen daarmee het goede voorbeeld van de DVO heren die vorige week LaCo kampioen werden. Het team van captain Marco Hof bestond dit jaar uit Sam Groot Roessink, Colin Haverkate, Fabian Hessink, Danny Jansen, Youri van Ommen, Dani te Pas.

Uitslagen

Kwartfinale:
DSWN – FDB 6-1
RDB – DBBR 6-4
DONHN – RDO 6-4
DVO – KDO 7-2

Halve finale:
DSWN – RDB 6-1
DVO – DONHN 6-3

Finale:
DVO – DSWN 6-4

Tekst: NDB Darts

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *