Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dmitiry Gorbunov

EADC Tour: Rus Gorbunov overheerst

Terwijl de Super Series in de afgeronde fase zit, wordt er ook in de regionale darts circuits gedart. Zo werden de eerste drie toernooien van de EuroAsian Darts Corporation georganiseerd in Moskou. Een toernooireeks die met name van belang is voor het Russisch team op de PDC World Cup of Darts.

In Rusland is dit weekend de EADC Tour van start gegaan. In theorie mag iedere darter met een nationaliteit uit de voormalige Sovjet-landen meedoen aan de tour, maar in realiteit is vrijwel iedere deelnemer afkomstig uit Rusland. Waar in vorige toernooien nog wel eens een verdwaalde Wit-Rus of Oekraïner te vinden was, was dit dit weekend niet het geval.

Opvallend was de hegemonie van WK-Qualifier Dmitriy Gorbunov. De jofele Rus die eind 2020 zijn debuut maakte in Ally Pally had voor dit weekend nog geen enkel EADC Tour op zijn naam geschreven. Hoewel de afwezigheid van de absolute Russische topper Boris Koltsov (won een Tourkaart) wellicht heeft meegeholpen, mag de prestatie van Gorbunov niet van minder waarde zijn.

Op de eerste twee dagen versloeg Gorbunov dezelfde tegenstander in de finale: Evgenii Izotov. Op de derde dag werd Gorbunov overklast door Kadochnikov met goed spel. Kadochnikov kwam de afgelopen jaren in actie voor Team Rusland op de World Cup of Darts en is wellicht de grootste concurrent voor Gorbunov. Kadochnikov won van een andere grote naam binnen het Russiche darten, Roman Obukhov, door een 12-darter en een 130-finish te gooien in de allesbeslissende leg.

EADC Tour 1

Halve Finales:
Dmitriy Gorbunov 6-2 Timofey Samoshkin
Evgenii Izotov 6-2 Vitaly Khokhryakov

Finale:
Dmitriy Gorbunov 6-3 Evgenii Izotov

EADC Tour 2

Halve Finales:
Dmitriy Gorbunov 6-2 Maxim Aldoshin
Evgenii Izotov 6-3 Vitaly Khokhryakov

Finale:
Dmitriy Gorbunov 6-5 Evgenii Izotov

EADC Tour 3

Halve Finales:
Aleksey Kadochnikov 6-5 Maxim Aldoshin
Roman Obukhov 6-3 Vitaly Khokhryakov

Finale:
Aleksey Kadochnikov 6-5 Roman Obukhov

Ranking:

1. Dmitriy Gorbunov 420
——————————————————– [Team Rusland op World Cup of Darts]
2. Vitaliy Khokhryakov 300
3. Evgenii Izotov 300
4. Maxim Aldoshin 260
5. Aleksey Kadochnikov 225
6. Roman Obukhov 220
7. Timofey Samoshkin 195
8. Kolesov 150

Image courtesy of FOTO: EADC Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *