Trina Gulliver

Een nieuwe winnaar, terwijl Ashton opnieuw zegeviert

Tijdens de hervatting van de Women Series hebben Trina Gulliver, toch onverwacht, en Lisa Ashton de titels gepakt in Wigan. Voor Fallon Sherrock werd het een redelijk teleurstellende dag. Lees hier meer.

Women’s Series 5

Er deden vandaag 9 Nederlandse dames mee aan de Women’s Series in Wigan. De veelbelovende Aileen de Graaf kon haar verwachtingen niet waar maken en verloor al bij de laatste 64 tegen Amanda Harwood met 4-2. Harwood gooide een 15-darter met een 120 finish voor de wedstrijd. Sharon Straatsma-Pul strandde bij de laatste 32 tegen Laura Turner met 4-2. Priscilla Steenbergen verloor bij de laatste 32 tegen Rhian Griffits met 4-1, nadat zij Nederlandse Astrid Trouwborst had verslagen bij de laatste 64. Het was een zware loting voor de Nederlandse Anneke Kuijten die het in de eerste ronde meteen op mocht nemen tegen Lorraine Winstanley. De Engelse was beduidend beter en won met 4-0. Helaas vielen ook Evelien van Tol en Marjolein Noijens af in de eerste ronde. Lincy Gloudemans verloor bij de laatste 64 tegen Lorraine Hyde en Anne Dorrestijn strande bij de laatste 32 tegen Rachel Brooks met 4-1. Als laatste Nederlandse was Lerena Rietbergen nog in het toernooi. De hele ochtend wist zij een goed niveau neer te zetten. Rietbergen wist het te halen tot de laatste 16 waar zij verloor van Trina Gulliver na een super spannende wedstrijd met 4-2.

Rhian Griffiths verloor bij de laatste 16 van een ijzersterke Jane Densley. Densley miste een 12-darter voor de wedstrijd en maakte daar vervolgens een 14-darter van en toen won zij met 4-0. In de kwartfinale verloor Kirsty Hutchinson van Laura Turner met 4-3. De wedstrijden hiervoor speelde Hutchinson scorend erg goed, maar had moeite met het vinden van haar dubbels. Lorraine Winstanley verloor ook in de kwartfinale. Ze stond 3-1 voor tegen Jane Densley, maar verloor 4-3. Lisa Ashton verloor bij de laatste 64 in een super spannende wedstrijd van Mikuru Suzuki. Dit was een finale-waardige partij waarin Suzuki begon met een 15-darter, een 110 finish en een 120 finish wist te gooien. Suzuki mocht bij de laatste 16 tegen haar landgenote Yukie Sakaguchi. Deze won zij met 4-0 met o.a. een 14-darter. Bij Mikuru Suzuki stopte haar toernooi bij de kwartfinales. Hierin verloor zij met 4-1 van een goede Fallon Sherrock.

In de halve finale mocht Fallon Sherrock het opnemen tegen Laura Turner. Sherrock was scorend goed, maar Turner volgde in scores. Ze waren beide enorm aan elkaar gewaagd. Waar Sherrock vaak 180 gooide, was Turner sterk met haar check-outs. Laura Turner wint met 5-1 van Fallon Sherrock. Trina Gulliver gooide in de andere halve finale tegen Jane Densley. Deze wedstrijd werd met 5-2 gewonnen door Trina Gulliver. Zij eindigde de partij met een 15-darter met een 121 finish. De finale: Laura Turner tegen Trina Gulliver. De eerste twee legs gingen met de darts mee, hierna pakte Gulliver de break en stond 2-1 voor. Deze verzilverde zij door 64 te checken en maakte hiermee 3-1. Trina Gulliver wint met 5-1 van Laura Turner.

Laura Turner: 74.51 / 8%
Trina Gulliver: 80.81 / 31%

Women’s Series 6

In de middag was er het tweede toernooi van de dag. Ook hier deden weer dezelfde 9 Nederlandse dames aan mee. Helaas strande er al 3 in de eerste ronde; Marjolein Noijens, Anneke Kuijten, Anne Dorrenstijn en Lincy Gloudemans hadden een te sterke tegenstander. Sharon Straatsma-Pul verloor met 4-3 van Kirsty Chubb bij de laatste 64. Aileen de Graaf verloor bij de laatste 32 van Corrine Hammond met 4-2. Ook Priscilla Steenbergen heeft bij de laatste 32 verloren van Samantha Kirston met 4-1. Evelien van Tol kon het helaas niet opbrengen tegen een sterke Chloe O’Brien en verloor bij de laatste 64 met 4-3. Helaas eindigde het voor Astrid Trouwborst ook bij de laatste 64, toen zij verloor van Laura Turner met 4-2. Na een geweldige overwinning op Fallon Sherrock (4-3), verloor Lerena Rietbergen van een goede Vicky Pruim met 4-3.

Kirsty Hutchinson verloor bij de laatst 64 met 4-1 tegen Jane Monaghan. Alle Nederlanders waren er uit voor de laatste 16. Mikuru Suzuki mocht het in de kwartfinale opnemen tegen Lisa Ashton. Al snel stond Suzuki 2-0 voor, tot Ashton terugbrak met een 16-darter voor 2-1. Na nog een 16-darter werd het 2-2. Hierna gooide Suzuki een 14-darter om 3-2 voor te komen. Ook volgde Ashton met een 14-darter om 3-3 te maken. Lisa Ashton wist de partij te winnen met een 12-darter met een 126-finish. Dit was een enorm goede finale-waardige partij. Ook Laura Turner presteerde goed en staat opnieuw in de halve finale. Daarin wist ze de Schotse Chloe O’Brien te verslaan met 5-3. In de andere halve finale was Ashton duidelijke te sterk voor Robyn Byrne, het werd 5-1.

In de finale begonnen beide dames met een matige eerste leg, waarin veel dubbels werden gemist. Ashton was uiteindelijk de gelukkige, die via dubbel twee toch de leg pakte. De Engelse stoomde vervolgens door naar een 4-0 voorsprong, met o.a. finishes van 62 en 94. Turner deed nog wel iets terug door de aankomende twee legs te winnen, maar zag ‘The Lancashire Rose’ in de zevende leg via dubbel 6 toch haar vierde titel (uit zes toernooien) winnen.

Order of Merit

Na zes toernooien leidt Lisa Ashton het klassement met een ruime voorsprong op Fallon Sherrock. Laura Turner is door haar twee finales opgeklommen naar een derde plaats. Ook Trina Gulliver is met haar titel in de top 8 gekomen, precies te zijn op plaats nummer 5. Na 12 toernooien kwalificeert de top 8 zich voor de Women’s World Matchplay in Juli. Voor Aileen de Graaf is er nog werk aan de winkel, zij staat op dit moment op plaats 10 met 200 pond achterstand op de nummer 8.