Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Een verrassende Ryan Murray topt groep 20 van de PDC Home Tour

Op de Woensdagavond stond speeldag 20 van de Unibet Home Tour op het programma. Origineel was de Nederlander op de avond Jeffrey de Zwaan maar die had moeten afzeggen vanwege een operatie aan zijn schouder. Jermaine Wattimena was zijn vervanger en mocht het in de groep opnemen tegen: Joe Cullen, Ryan Murray en de Griek John Michael.

De PDC Home Tour is een nieuw opgezet toernooi bij de PDC. Vanaf vrijdagavond 17 April is er 32 avonden lang live darts te zien. Elke avond nemen 4 verschillende tourkaarthouders het tegen elkaar op vanuit hun eigen huis. De winnaar van elke poule kwalificeert zich voor de tweede ronde.

Het was de speler die het hoogst op de wereldranglijst stond die de spits mocht afbijten op de tiende avond van de PDC Home Tour, Joe Cullen. Het was dus de ‘Rockstar’ uit Bradford die in de eerste wedstrijd mocht spelen tegen de Schot Ryan Murray, die eerder dit jaar zijn tour kaart wist te halen via de Q-School en zo terechtkwam op de Pro Tour. De wedstrijd ging tot de laatste leg waarin beide spelers match darts kregen, maar het was toch de meer ervaren Cullen die met de 5-4 overwinning ervandoor ging. Daarna was het tijd voor Wattimena die het op mocht nemen tegen John Michael. Een wedstrijd die eindigde in een negatieve uitkomst voor de Nederlander, een 5-2 overwinning met een 95 gemiddelde voor de Griek, terwijl Wattimena een gemiddelde gooide van 92.

Hierna ging de tweede ronde aan wedstrijden aan de gang, die werd begonnen door John Michael en Ryan Murray. Het was de Schot die op de juiste momenten profiteerde en zo de overwinning binnen wist te slepen, 5-3. De twee hoogst geplaatste spelers stonden daarna tegen elkaar in een wedstrijd die eindigde in Nederlandse glorie, maar niet zonder slag of stoot. Cullen stond achter met 4-1, maar kwam terug tot 4-4 en mistte vervolgens ook 2 match darts, gelukkig voor de Nederlander gooide Jermaine daarna zijn eerste dart op de dubbel raak voor de 5-4 overwinning.

Alle spelers hadden dus voor de laatste ronde aan wedstrijden allemaal een overwinning gepakt waardoor er nog van alles kon gebeuren. Eerst mocht de man uit Westervoort zijn laatste wedstrijd beginnen tegen Ryan Murray, helaas liep die wedstrijd niet zoals Wattimena had gehoopt. Een 5-1 overwinning voor de Schot betekende het einde voor de Nederlander. Door deze overwinning moest Joe Cullen 5-0 winnen of moest John Michael 5-0 winnen om zo nog Murray van de eerste plaats af te stoten. Na 2 legs in de wedstrijd was er al beslist dat beide mannen de groep niet meer zouden kunnen winnen, de laatste wedstrijd eindigde in een 5-3 overwinning voor de Engelsman. Het is dus de man uit Edinburgh, Ryan Murray die door gaat naar de volgende ronde van de Home Tour!

Hier beneden staan alle statistieken en de uiteindelijke groepstabel:

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *