Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Eenvoudige avond MVG: derde winst in Premier League

Michael van Gerwen heeft voor de derde keer dit jaar een Premier League-avond gewonnen. In de finale was hij ruim te sterk voor James Wade: 6-1.

Voor de vierde keer dit jaar vond Michael van Gerwen zich aan het einde van de avond terug in een finale in de Premier League. Veel werk had hij hier niet voor hoeven doen, na een BYE en een zege op Wright in een matige partij. Tegen James Wade moest hij dan de klus af gaan maken. Met een 18-darter hield hij meteen zijn eigen leg, waarna hij Wade brak in 15 pijlen. De Engelsman miste twee pijlen op de dubbels en zag MVG een leg later zelfs op 3-0 komen.

Met een 14-darter kwam Wade op het bord, maar Van Gerwen was niet van plan om de zege nog uit handen te geven. Met een 13-darter kwam hij op 4-1, waarna hij met een 15-darter weer een break vond. Wade zakte helemaal in en gaf zich gewonnen. Met een 11-darter toonde Van Gerwen zich in de laatste leg nog van zijn beste kant. Een derde overwinning in de Premier League dit jaar voor de Nederlander, die er zo erg goed voor staat in de race naar de Play-Offs.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 103.87 / 66.7%
James Wade: 93.59 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *