Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Eerste Challenge Tour titel Rydz, Noguera blijft verbazen

Jesus Noguera en Callan Rydz waren de winnaars tijdens Challenge Tour 15 en 16. Voor de Spanjaard leverde hem dit een plek bij de top twee op, wat uiteindelijk goed is voor een Tour Card. Lees hier meer.

Challenge Tour 15
Dag twee van het vierde weekend begon met twee frisse namen in de finale van het eerste toernooi: Jesus Noguera en Kyle McKinstry. De Spanjaard Noguera won dit jaar al een toernooi en liet toen ook zien geweldig te kunnen darten. McKinstry is al even als één van de toppers van de BDO en nu laat hij dat na een stroeve start ook bij de PDC zien. De Noord-Ier begon flitsend. Met een gemiddelde van 112.2 rolde hij Lukasz Sawicki met 5-0 op, waarna Christoff van de Wal ook op een 5-0 nederlaag werd getrakteerd met behulp van een gemiddelde van 100.2. Stephen Burton (5-2), Justin Smith (5-4) en Mark Frost (5-4) kregen ook klop, waarna James Lawson en Wes Newton (die eindelijk weer iets goeds liet zien) met 5-2 werden verslagen. Noguera kende ook niet al te veel moeite. Hij rekende achtereenvolgens af met Lee Evans (5-2), Levy Frauenfelder (5-3), Chris Quantock (5-1) en Lee Budgen (5-2), waarna hij tegen Cameron Menzies (5-2), Mark Walsh (5-4) en Ritchie Edhouse (5-2) zijn gemiddelde niet onder de 99 uit zag komen.

Noguera starte furieus aan de finale. Hij knalde 135 van het bord en pakte zo zijn eigen leg. McKinstry hield die van hem in 17, waarna de Spanjaard nog een 15-darter gooide. Met een 13-darter pakte hij de eerste break, die hij daarna meteen verzilverde in 15 pijlen. McKinstry wist nog één leg te pakken, maar 14-darter maakte Noguera er een einde aan. De Spanjaard won zijn tweede titel bij de PDC en klom daardoor naar plek twee op de ranking.

Jesus Noguera: 101.2/50%
Kyle McKinstry: 92.9/33%

Challenge Tour 16
Twee Engelsen haalden de finale van het laatste toernooi van het weekend: David Evans en Calan Rydz. Evans deed dit op de zaterdag ook al, toen moest hij zijn meerdere erkennen in Patrick Lynksey. Hij begon dit toernooi met overwinningen op Aaron Stevens (5-2), Colin Osborne (5-4) en Paul Williams (5-2). Daarna kreeg hij het niet echt moeilijk meer. Stephen Burton (5-1), Rhys Hayden (5-0) en Justin Smith (5-1) werden allemaal ruim verslagen. Rydz won dit jaar al een Development Tour en hoopte hier nog een titel aan toe te voegen. Hij begon deze missie tegen Wessel Nijman (5-2), waarna hij ook de Deen Ivan Springborg Poulsen versloeg (5-2). Mark Barilli (5-4), Darren Beveridge (5-3) en James Lawson (5-2) kregen klop, waarna hij vervolgens nog Peter Mitchell (5-2) en Adam Huckvale (5-3) versloeg.

Ook in de tweede finale van het dag lag het niveau hoog. Rydz schoot weg met legs in 14, 15 en 13, waardoor het er voor de jonge Engelsman goed uit zag. Evans won daarna zijn eigen leg wel in 16 pijlen, maar nog een 15-darter van Rydz bracht de stand al op 4-1. Evans gooide nog een 14-darter, maar doordat Rydz dit een leg later ook deed was de wedstrijd gespeeld. Rydz won zo zijn eerste Challenge Tour titel.

Callan Rydz: 102.2/56%
David Evans: 96.3/40%

Nederlanders
Een mager dagje voor de Nederlanders vandaag. Slecht één keer werd de laatste 32 gehaald, dit gebeurde door Berry van Peer tijdens het eerste toernooi van de dag. Een aantal spelers haalden nog de laatste 64, waaronder Arjan Konterman en Patrick van den Boogaard.

Order of Merit
Cameron Menzies en Jesus Noguera vervangen na dit weekend Stephen Burton en Boris Koltsov als de nummers één en twee. Met nog één weekend voor de boeg zijn deze plaatsen enorm veel waard, een Tour Card kan er worden verdiend.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *