Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Nederlands Team - WDF Europe Cup 2022

Eerste EK-finales bekend, Nederland stoomt door in teamtoernooi

Dag twee van de WDF Europe Cup zit erop! De finalisten voor het singletoernooi voor de dames en het koppeltoernooi voor de heren zijn bekend! Ook werd er verder gespeeld in het teamtoernooi voor beide categorieën. Lees hier meer hoe de Nederlanders presteerden op de tweede dag.

Heren koppels

De Nederlandse heren koppels bestonden dit jaar uit Jelle Klaasen met Danny van Trijp en Wesley Plaisier met Dennie Olde Kalter. Klaasen en Van Trijp begonnen het toernooi in de eerste ronde, waarin ze met 4-0 wonnen van het Hongaarse koppel Kovács/Rucska. In de tweede ronde troffen ze een Deens koppel, bestaande uit Benjamin Drue Reus en Simon Bak. De Denen begonnen sterk door de eerste twee legs te pakken, maar met een 11-darter deden de Nederlanders wat terug. Leg 4 werd een cruciale leg. Van Trijp en Klaasen misten meerdere beurten op de dubbel voor 2-2, waardoor de Denen alsnog de leg pakten. Een leg later maakte het Deense koppel het af, met een 18-darter werden Klaasen en Van Trijp met 4-1 uitgeschakeld.

Plaisier en Olde Kalter hadden een bye in de eerste ronde, en mochten het koppeltoernooi starten in de tweede ronde tegen een Fins koppel. Na een sterke start wisten de Finnen een 3-0 achterstand weg te werken. Er moest een beslissende leg aan te pas komen, maar dankzij een 16-darter wonnen de Nederlanders alsnog. Een ronde later waren Dennis Nilsson en Andreas Harrysson de tegenstander, een sterk koppel uit Zweden. Plaisier en Olde Kalter begonnen goed door een 2-1 voorsprong te nemen, met o.a. een 136-finish van Plaisier. Daarna zetten de Zweden toch was gas bij, met twee 14-darters en een 16-darter wonnen het Zweedse koppel drie legs op een rij voor een 4-2 overwinning.

Koppels uit Polen en Engeland bereikten de finale, die zaterdag wordt gespeeld op het podium. Sebastian Bialecki en Dariusz Marciniak zijn het eerste Poolse koppel ooit in een koppelfinale van de WDF Europe Cup. Ze waren eerder op de dag te sterk voor o.a. Bellmont/Junghans (4-1), Pecnjak/Biskupic (4-2) en Kenny/Cankett (5-4). Het laatstgenoemde koppel wist in de kwartfinales James Hurrel en Luke Littler te verslaan, die de hele dag enorm goed aan het gooien waren. Scott Williams en Joshua Richardson versloegen onderweg naar de finale onder meer Duff/Glenn (4-0), Kadar/Brodi (4-1) en Sedlak/Masek (5-1). Het brons gaat naar de koppels Nick Kenny/Sam Cankett (Wales) en Viteslav Sedlak/Alexander Masek (Tsjechië).

Kwartfinales
Kenny/Cankett 4-1 Hurrell/Littler
Bialecki/Marciniak 4-2 Pecnjak/Biskupic
Williams/Richardson 4-1 Kadar/Brodi
Sedlak/Masek 4-1 Small/Bain

Halve finales
Bialecki/Marciniak 5-4 Kenny/Cankett
Williams/Richardson 5-1 Sedlak/Masek

Dames singles

Voor de dames stond het singletoernooi op het programma voor dag twee. De Nederlandse dames begonnen allemaal met een overwinning. Priscilla Steenbergen deed dit in de eerste ronde (Anisoara Brinzei 4-0), Noa-Lynn van Leuven (Leanne Topper 4-1), Anca Zijlstra (Rachel Robertson 4-0) en Lerena Rietbergen (Anna Votavova 4-1) deden dit in de tweede ronde. Steenbergen won vervolgens ook haar tweede ronde partij met 4-0 van Karolina Rysova, waardoor alle dames in de derde ronde zaten.

Daar strandde het schip voor Steenbergen en Rietbergen. Steenbergen verloor van de Italiaanse Aurora Fochesato met 4-2, terwijl Rietbergen het onderspit moest delven tegen Veronika Ihász met 4-3. Zijlstra en Van Leuven bleven wel winnen, allebei bereikten ze de laatste 16. Zijlstra versloeg Milda Zdanauskaite (4-1) en Michelle Merlit (4-3), terwijl Van Leuven afrekende met Carolo Monpoux (4-1) en Henriette Honoré (4-2). De laatste 16 was tevens ook het eindstation voor beide dames. Van Leuven miste teveel dubbels tegen de Duitse Monique Lessmeister, waardoor er met 4-1 werd verloren. Zijlstra had weinig kans tegen Beau Greaves, het werd 4-0.

Zaterdag zien we de Engelse Greaves en de Spaanse Almudena Fajardo terug in de singlesfinale. Greaves was de grote favoriet om de titel te pakken en is nu één zege verwijderd. De Engelse verloor slechts vier legs in zes wedstrijden. Fajardo is de verrassing van de week tot nu toe. De 26-jarige Spanjaard won op weg naar de finale van o.a. Deta Hedman met 4-3, na een 3-1 achterstand. Het brons gaat naar Veronika Ihász (Hongarije) en Rhian O’Sullivan (Wales).

Kwartfinales
Veronika Ihász 5-3 Lorraine Winstanley
Almudena Fajardo 5-4 Monique Lessmeister
Rhian O’Sullivan 5-3 Aurora Fochesato
Beau Greaves 5-2 Robyn Byrne

Halve finales
Almudena Fajardo 6-4 Veronika Ihász
Beau Greaves 6-1 Rhian O’Sullivan

Teamtoernooi heren

De Nederlandse heren hebben de halve finales van het teamtoernooi bereikt. Bij de laatste 16 waren ze met 9-4 te sterk voor Denemarken. Een ronde later werd er in een spannende partij met 9-6 gewonnen van Finland. De heren mogen zaterdagochtend terug komen om de halve finales te spelen tegen Ierland, die in de kwartfinales met 9-8 te sterk waren voor Schotland. In de andere halve finale spelen Engeland en Zweden voor een plaats in de finale.

Laatste 16
Engeland 9-7 Tsjechië
Kroatië 9-6 Duitsland
Schotland 9-5 België
Zweden 9-7 Zwitserland
Ierland 9-4 Litouwen
Wales 9-2 Noorwegen
Finland 9-0 Malta
Nederland 9-4 Denemarken

Kwartfinales
Engeland 9-7 Kroatië
Zweden 9-8 Schotland
Ierland 9-8 Wales
Nederland 9-6 Finland

Teamtoernooi dames

Na het singletoernooi mochten de Nederlandse dames nog één keer in actie komen, voor de laatste 16 van het teamtoernooi. Steenbergen, Zijlstra, Van Leuven en Rietbergen troffen het Tsjechische team in de laatste 16. Opnieuw hadden ze weinig tegenstand, met een 9-1 overwinning plaatsten ze zich voor de kwartfinales. Daarin treffen ze Schotland, die vrijdagavond wordt afgewerkt.

Laatste 16
Engeland 9-3 Letland
Finland 9-? Denemarken
Zweden 9-1 België
Ierland 9-8 Wales
Duitsland 9-5 Italië
Spanje 9-8 Polen
Schotland 9-2 Noord-Ierland
Nederland 9-1 Tsjechië

Image courtesy of FOTO: Nederlandse Darts Bond
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Eerste EK-finales bekend, Nederland stoomt door in teamtoernooi