Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Eerste Euro Tour titel voor Daryl Gurney

Na twee TV-titels en overwinningen op de vloer is het Daryl Gurney nu gelukt om een Euro Tour te winnen. In een spannende finale was hij met 8-6 te sterk voor de indrukwekkend spelende Ricky Evans. 

Één ding was zeker voorafgaand aan de finale: er zou een nieuwe Euro Tour winnaar komen. Zowel Daryl Gurney als Ricky Evans won nog nooit een Euro Tour, al stonden beide mannen wel al eens in finales. Dit zou best nog wel wat druk mee kunnen brengen. Gurney won de bull en mocht beginnen. Hij leek ook de status van favoriet te hebben, als de Premier League speler in deze wedstrijd. Een 17-darter leverde de Noord Ier ook meteen de eerste leg op, nadat Evans de bull vanaf 88. Een 14-darter verdubbelde de voorsprong. 5 gemiste pijlen op de dubbels van Evans hielpen Gurney zelfs naar 3-0. Met een 16-darter pakte Evans dan toch zijn eerste leg. Gurney reageerde echter meteen met een 13-darter. Evans bleef maar dubbels missen, waardoor hij weer zijn eigen leg kwijtraakte en Gurney op een 5-1 voorsprong kwam.

‘Rapid Ricky’ liet in leg 7 dan toch echt zijn klasse zien. Een 12-darter met 128-finish op de bull was de eerste keer dat hij Gurney wist te breken. Met een 14-darter verkleinde hij de achterstand naar 5-3. Nog een 14-darter bracht hem zelfs nog een break, waarna hij voor de gelijkmaker mocht beginnen. Hij miste echter tops voor een 112-finish, waarna Gurney eindelijk weer een leg pakte en de stand op 6-4 bracht. Toch was hij nog niet van Evans af. De snelle Engelsman gooide namelijk een 15-darter met 70-finish voor de break terug. En dit keer verzilverde hij de break wel. Gurney moest hier wel 5 pijlen op de dubbels voor missen. We kregen zo een best-of-3. ‘Superchin’ was de eerste die toesloeg, dit met een 14-darter. Evans leek het naar een beslissende leg te brengen, maar een gemiste pijl op een dubbel was voor hem fataal. Een 96-finish leverde Gurney zijn eerste ET-titel op. Bijkomend stijgt hij ook nog naar plek 3 in de wereld.

Daryl Gurney: 98.36/28%
Ricky Evans: 97.19/28.57%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenburg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.