Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall - Baltic Sea Darts Open 2023

Eerste European Tour-finale voor Aspinall, Smith klopt Heta

Michael Smith en Nathan Aspinall gaan in München uitmaken wie de German Darts Grand Prix wint. Damon Heta zal van de halve finalisten het meeste balen: de Australiër miste één matchdart.

Michael Smith vs Damon Heta

Na zijn wereldtitel kende Michael Smith tot nu toe een wisselvallig jaar, maar in München toonde hij zich weer. Een plek in de finale was waarop hij hoopte en daarvoor moest hij zich eerst langs Damon Heta vechten. De Australiër beet echter flink van zich af: nadat beide mannen drie keer hun eigen leg hielden kwam Heta met een break op 4-3. Smith draaide deze situatie snel om, maar twee legs later keek hij weer tegen een achterstand aan. Heta mocht voor de wedstrijd gaan gooien, maar met een 116-finish sleept ‘Bully Boy’ er een beslissende leg uit. Ook hierin nam Heta het initiatief, maar vanaf 76 was de matchdart die hij kreeg niet raak. Smith gooide 58 wel uit, waardoor de Engelsman de finale behaalde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael Smith: 94.36 / 36.8%
Damon Heta: 98.05 / 35.3%

Nathan Aspinall vs Joe Cullen

2023 was nog niet het jaar van Joe Cullen, maar met drie zeges in München tankte hij weer wat vertrouwen. Tegen Nathan Aspinall kon hij zelfs een plek in de finale verdienen: iets wat Aspinall zelf op de European Tour nog nooit bereikte. ‘The Asp’ begon prima met legs in 14 en 17 pijlen, maar drie legs later stond Cullen 3-2 voor. ‘The Rockstar’ verslapte hierna echter, waardoor de partij wéér werd omgedraaid. Door meerdere missers op de dubbels kon Aspinall op 5-3 komen. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen legs, waardoor Aspinall dichtbij zijn eerste finale was. Hij maakte het nog wel even spannend: Cullen won zijn eigen leg, waarna Aspinall in leg twaalf nipt het hoekje van dubbel tien vond, met Cullen wachtend op 64.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Nathan Aspinall: 92.39 / 33.3%
Joe Cullen: 93.23 / 27.8%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *