Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

View Euro Tour

Eerste locaties voor Euro Tours bekend gemaakt

Afgelopen maand maakte de PDC al bekend dat er minimaal drie Euro Tours dit jaar worden gespeeld. Afgelopen avond heeft de PDC de eerste twee locaties en data bekend gemaakt. Lees hier meer.

Het nieuwe seizoen van de European Tour zal in het eerste weekend van september gespeeld worden. De Hungarian Darts Trophy zal dan voor de allereerste keer gespeeld worden, in Boedapest. Vorig jaar stond dit toernooi ook al op het programma, maar werd toen het vanwege corona geannuleerd. Drie weken later staat de Gibraltar Darts Trophy op het programma. De locatie en de data van de derde Euro Tour zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook worden bekend gemaakt.

Voor beide toernooien is de top 16 van de Pro Tour Order of Merit, op 30 juni, automatisch geplaatst en hoeven pas in de tweede ronde te beginnen. Hierbij horen o.a. Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert. Het deelnemersveld wordt toegevoegd met 24 Tourkaart Qualifiers, 2 Non-Tourkaart Qualifiers, 2 hoogste gerankte spelers uit het georganiseerde land, 2 Host Nation Qualifiers, 1 Nordic & Baltic Qualifier en 1 Oost-Europese Qualifier.

Geplaatste spelers voor Euro Tour 1&2:
1: Joe Cullen
2: Jose de Sousa
3: Peter Wright
4: Michael van Gerwen
5: Gerwyn Price
6: Michael Smith
7: Jonny Clayton
8: James Wade
9: Devon Petersen
10: Krzysztof Ratajski
11: Dirk van Duijvenbode
12: Damon Heta
13: Danny Noppert
14: Brendan Dolan
15: Mensur Suljovic
16: Nathan Aspinall

Programma:
Hungarian Darts Trophy: 3-5 September
Gibraltar Darts Trophy: 24-26 September

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *