Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Eerste PDC-titel voor Geert Nentjes, Evetts blijft domineren

Geert Nentjes en Ted Evetts hebben de titels tijdens Development Tour 9 en 10 verdeeld. Voor Nentjes was het zijn eerste PDC titel uit zijn carrière, Evetts pakte hiermee zijn derde titel uit zes gespeelde toernooien dit jaar. Lees hier meer.

Development Tour 9
Voor het tweede weekend op rij was het Geert Nentjes die een finale van de Development Tour haalde. Voor de 20-jarige darter uit Urk was het zijn vijfde finale sinds hij in 2018 begon bij de PDC, de vorige vier gingen echter allemaal verloren. Hij begon de dag met drie 4-0 overwinningen op achtereenvolgens Levy Frauenfelder, Oliver King en Wesley van Trijp. Keelan Kay (4-2) en Owen Roelofs (5-2) werden ook verslagen, waarna Ciaran Teehan met 5-1 klop kreeg. Hij kreeg zo de kans om eindelijk zijn eerste titel te pakken, dit moest gebeuren tegen Shane McGuirk. De Ier behaalde zijn eerste finale bij de PDC. Hij versloeg Lars Plaisier en Thomas Lovely beide met 4-1, waarna Dom Taylor (4-3), Patrick van den Boogaard (4-2), George Killington (5-2) en Carl Batchelor (5-1) ook werden verslagen.

McGuirk mocht aan de finale beginnen, maar het was Nentjes die als eerste toesloeg. Met een 15-darter pakte hij de break, waarna hij zijn eigen leg in 16 pijlen hield. Met een 11-darter en 94 finish pakte hij weer een break. Deze verzilverde hij echter niet, McGuirk gooide namelijk daarna ook een 11-darter. Met een 123-finish pakte de Ier voor het eerst zijn eigen leg, waardoor de stand op 3-2 kwam. Met een 18-darter hield Nentjes ook zijn eigen leg, waarna hij de wedstrijd met een break uitgooide. McGuirk miste hier nog 4 pijlen om de wedstrijd te verlengen, maar een 20-darter was genoeg voor de Nederlander.

Development Tour 10
Nadat hij het vorige weekend oversloeg (hij kwam in actie op de Euro Tour), keerde Evetts terug met meteen weer een finaleplaats. In het eerste weekend deed hij dit ook al twee keer, en toen kwam hij ook twee keer als overwinnaar uit de strijd. De Engelsman startte erg sterk versloeg Rhys Kerry, Moreno Blom en Dylan Powell met 4-0. Robin Beger werd met 4-2 verslagen, waarna Harry Ward met 4-0 aan de broek kreeg. Niels Zonneveld werd in de kwartfinale met 5-1 opgerold, waarna hij in de halve finale Justin van Tergouw versloeg met 5-4. Zijn tegenstander was de man die eerder op de dag al een finale verloor. Shane McGuirk wist zich weer een weg door het veld te gooien en belandde zo weer in de finale. Via Lewis Gurney, Charlie Symons, Luke Humphries en Jacob Gwynne (allen 4-1) haalde hij de kwartfinale, waar hij Justin Smith met 5-1 versloeg. In de halve finale was hij met 5-3 te sterk voor George Killington.

Evetts begon de wedstrijd en met een 16-darter hield hij ook zijn eigen leg. McGuirk deed dit ook, hij pakte zijn leg in 15 pijlen. Evetts deed het nog iets beter en vervolgde de wedstrijd met een 14-darter, waarna hij een leg later meteen de break pakte in 16 pijlen. Met een 14-darter kwam hij daarna op 4-1. In de leg van McGuirk stond hij na 15 pijlen op tops, maar de Ier gooide 121 uit om in de wedstrijd te blijven. Met een 11-darter kwam hij zelfs terug naar 4-3. Verder liet Evetts het niet komen, met een 16-darter pakte hij zijn derde titel van het jaar.

Nederlanders
Naast het succes van Nentjes waren er nog een aantal Nederlanders met een goed resultaat. Justin van Tergouw haalde tijdens het tweede toernooi van de dag de halve finale, waar hij in een beslissende leg zijn meerdere moest erkennen in Ted Evetts. Owen Roelofs en Niels Zonneveld haalden een kwartfinale, waarin zij respectievelijk verloren van Geert Nentjes (5-2) en Ted Evetts (5-1). Mike van Duivenbode en Patrick van den Boogaard haalden de laatste 16, terwijl Wessel Nijman, Kevin Doets en Wesley van Trijp een laatste 32 noteerden.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.