Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Andreas Harrysson

Eerste PDCNB-titel voor Andreas Harrysson

Andreas Harrysson heeft in Denemarken zijn eerste PDCNB-titel weten te winnen. De Zweed rekende in de finale af met Darius Labanauskas.

Het PDCNB-seizoen komt al snel tot einde dit jaar: over twee weken wordt in Letland het seizoen afgesloten. Eerst staan er dit weekend nog twee toernooien op de planning in Denemarken. 44 spelers verschenen aan de oche: in tegenstelling tot de vorige weekenden waren hier geen spelers uit Ijsland bij. Het eerste slachtoffer was Johan Engström: de Zweed, dit jaar nog actief op de World Cup, verloor al in de eerste ronde van Ulrich Meyn (6-4). De Deen Meyn schakelde vervolgens ook Marko Kantele uit (6-5), waarna hij maar nipt verloor van Madars Razma (6-5).

Vladimir Andersen begon nog zo hoopvol aan het seizoen, maar de resultaten vallen nu wat tegen. De Deen slaat volgende week de Pro Tour over om hier te knallen, maar hij werd in de kwartfinale verslagen door Andreas Harrysson. De Zweed is in vorm en dat liet hij ook in de halve finale zien: ook Madars Razma werd verslagen (6-1).

In de finale wachtte Darius Labanauskas voor ‘Dirty Harrysson’. De eerste zes legs ging het gelijk op, waarna de Zweed toch even een versnelling vond. Met legs in 12, 14 en 15 pijlen snelde hij naar een 6-3 overwinning. Verbazingwekkend genoeg is het pas de eerste PDCNB-titel voor de tweevoudig (BDO/WDF) WK-deelnemer.

Uitslagen

Kwartfinales
Darius Labanauskas 6-3 Brian Løkken
Daniel Larsson 6-5 Dennis Nilsson
Madars Razma 6-5 Ulrich Meyn
Andreas Harrysson 6-5 Vladimir Anderson

Halve Finales
Darius Labanauskas 6-5 Daniel Larsson
Andreas Harrysson 6-1 Madars Razma

Order of Merit

Darius Labanauskas heeft zijn voorsprong op plek drie uit weten te breiden, terwijl Andreas Harrysson met zijn titel stijgt naar plek zes.

  1. Darius Labanauskas 2725
  2. Madars Razma 2350
  3. Vladimir Anderson 1850
  4. Daniel Larsson 1700
  5. Dennis Nilsson 1450
  6. Andreas Harrysson 1325
  7. Benjamin Drue Reus 1050
  8. Marko Kantele 1025
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *