Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Eerste titel voor Yuki Yamada, Lim weer naar WK

Yuki Yamada heeft dit weekend zijn eerste Asian Tour weten te winnen. De Japanner was in een spannende finale te sterk voor Paul Lim. Lees hier meer.

Route naar de finale
Op dag twee van het vijfde weekend stonden er twee bekende gezichten in de finale: Paul Lim en Yuki Yamada. Lim won al twee toernooien, waaronder één op de zaterdag van dit weekend, Yamada haalde ook al eens een finale. Daarnaast stond hij ook al eens op de World Cup of Darts. Lim heeft genoeg ervaring, hij heeft bijna alle toernooien wel gespeeld. Dit jaar komt daar sowieso weer het WK bij. Doordat hij weer de finale haalde kan hij niet meer ingehaald worden met nog twee toernooien te gaan.

Lim begon de dag met een erg lastige wedstrijd. Tegen Vic Erwin Buling was een beslissende leg nodig. Buling miste hierin 4 matchdarts, waardoor de ‘Singapore Slinger’ ontsnapte. Tegen Michael Viola (5-0) en Xiaochen Zong (5-1) ging het een stuk sneller, waarna ook Kai Fan Leung (5-3) en Haruki Muramatsu (5-0) aan de kant werden gezet. Tegen Muramatsu gooide hij een gemiddelde van 100. Yamada begon de dag met een whitewash tegen Ryan Ocampo, waarna hij Nitin Kumar met 5-3 versloeg. Tegen Lourence Ilagan had hij een beslissende leg nodig, maar de overwinning was nooit echt in gevaar. Vervolgens werden ook nog Kunimasa Makuuchi (5-1) en Ki Fu Joe Ng (5-3) verslagen.

Finale
De Japanner Yamada mocht aan de finale beginnen. Toch was het Lim die de eerst leg pakte, nadat hij met hoge scores aan de leg begon. 21 pijlen kreeg hij de tijd in zijn eigen leg, waardoor hij de voorsprong verdubbelde. In 14 pijlen pakte hij nog een break, waardoor de finale al gespeeld leek. Met de nadruk op leek, want door legs in 14, 17 en 15 (met een 156-finish) bracht Yamada de stand terug naar 3-3. Met een 81-finish en 14-darter hield hij ook zijn eigen leg, waardoor hij de wedstrijd volledig op zijn kop zette. Lim moest zich zien te herstellen, en met een 13-darter lukte dit optimaal. Hij sleepte er een beslissende leg uit. Meer zat er echter niet in. Yamada gooide in zijn eigen leg een 14-darter en kroonde zich zo voor de eerste keer als kampioen op de Asian Tour.

Yuki Yamada: 89,5 / 71%
Paul Lim: 87,2 / 36%

Order of Merit
Door zijn overwinning schiet Yamada omhoog naar plek 6. Hij lijkt aan te gaan sluiten in de race om de laatste twee tickets. Lourence Ilagan en Paul Lim hebben zich dit weekend verzekerd van Ally Pally.

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Eerste titel voor Yuki Yamada, Lim weer naar WK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *