Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Stephen Bunting - The Masters 2024

Eindelijk raak: Stephen Bunting wint The Masters

Stephen Bunting heeft afgelopen weekend dan eindelijk zijn eerste Major bij de PDC gewonnen. ‘The Bullet’, wel al wereldkampioen bij de BDO, won in de finale van Michael van Gerwen.

De laatste jaren is The Masters een ideaal toernooi voor spelers die nog nooit een grote titel wonnen bij de PDC. Jonny Clayton, Joe Cullen en Chris Dobey wonnen de vorige drie edities, waarna het dit jaar de beurt was aan Stephen Bunting. De geliefde Engelsman, die vorig jaar al steeds betere resultaten neerzette, begon op zondag al met een ruime zege op een ondermaatse Peter Wright (10-2). In de kwartfinales rekende Nathan Aspinall daarnaast af met Daryl Gurney in een beslissende leg, terwijl Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh redelijk eenvoudig afrekenden met respectievelijk Dave Chisnall (10-4) en Damon Heta (10-7).

In de halve finales maakte Bunting het al helemaal bont. Nadat het in de eerste twee legs nog gelijk op ging, vloog ‘The Bullet’ in rap tempo naar een 9-1 voorsprong. Twee legs later was het al klaar: Aspinall werd compleet weggevaagd. Dimitri van den Bergh overkwam een wedstrijd later hetzelfde. De Belg heeft al een enorm slechte geschiedenis tegen Michael van Gerwen en dat werd er alleen maar slechter op. De Nederlander won met 11-2, waardoor beide finalisten nog weinig energie verspilden.

De finale ging lange tijd gelijk op. De eerste zeven legs werden gewonnen door degene die de leg ook begon, waarna Bunting de eerste was die een break greep. Met een 11-darter nam hij het initiatief, waarna hij met een 18-darter de teugels nog wat steviger in handen nam. Tijdens de tweede onderbreking had de Engelsman een 6-4 voorsprong, maar vier legs later had Van Gerwen het alweer teruggebracht naar 7-7. Hierbij zou het blijven voor onze landgenoot: Bunting vond legs in 13, 16, 11 en 14 pijlen, waardoor het moment waar hij zo lang op had gewacht eindelijk daar was. Tien jaar nadat hij wereldkampioen werd bij de BDO won hij eindelijk zijn eerste grote titel bij de PDC.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *