Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ross Smith

EK-kampioen Ross Smith slaat weer toe: wint PC5

Ross Smith heeft afgelopen zaterdagmiddag Players Championship 5 op zijn naam geschreven. De Engelsman kende een zware loting, maar liet goed spel zien en wist in de finale Gary Anderson te verslaan. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Players Championship 5 begon rond 14:00 uur Nederlandse tijd met 123 tourkaarthouders en vijf Challenge Tour-spelers. Verschillende geplaatste spelers overleefden de eerste ronde niet. Zo verloren Michael van Gerwen, Joe Cullen, Michael Smith, Ryan Searle, Rob Cross, Adrian Lewis, Gabriel Clemens, Chris Dobey en de UK-kampioen Andrew Gilding in hun openingswedstrijd. Gerwyn Price liet wél meteen zijn klasse zien, met een gemiddelde van 109 liet hij Jamie Clark kansloos.

Een ronde later verloor Danny Noppert met een gemiddelde 101, Shaun Wilkinson was met 6-5 te sterk. Ook Gian van Veen en Jurjen van den Velde kenden geen geluk, beide heren gooiden een gemiddelde van 101+, maar verloren van respectievelijk Gary Anderson (6-5) en Cameron Menzies (6-2). Richard Veenstra kwam in dezelfde ronde terug van een 5-1 achterstand tot 5-5, maar uiteindelijk trok Dimitri van den Bergh de wedstrijd toch naar zich toe. Voor James Wade was het toernooi ook van korte duur, Bradley Brooks was in de tweede ronde met 6-3 de betere.

Het waren Gary Anderson en Gerwyn Price die het hoogste niveau lieten zien in Barnsley en elkaar troffen in de halve finales. Zo noteerde de Schot vier gemiddeldes van boven de 100, waaronder 111 in een 6-4 overwinning tegen Keegan Brown in de laatste 16. Price noteerde in elke gespeelde wedstrijd een 100+ gemiddelde. In de halve finale lieten beide heren niet het beste van hun kunnen zien, maar het was de Schot die met een 7-5 overwinning eindelijk weer eens een finale bereikte.

Aan de andere kant van het schema bleef Ross Smith over. In de halve finale rekende hij af met Martin Schindler. De Engelsman won met 7-6, maar moest wel drie matchdarts overleven van de Duitser. Eerder op de dag was ‘Smudger’ al te sterk voor Martijn Kleermaker (6-1), Jim Williams (6-2), Luke Humphries (6-4), Dimitri van den Bergh (6-3) en Nathan Aspinall (6-3).

Finale

De finale begon met drie legs die met de darts mee gingen. In de vierde leg plaatste Ross Smith als eerste de break door een 14-darter te gooien. Deze break verzilverde de Engelsman een leg later door 72 uit te gooien voor een 4-1 voorsprong. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. Anderson plaatste in leg acht de rebreak, waarna hij in 14 darts de break verzilverde; 5-4. Een leg later miste Smith één pijl op de bull om zijn eigen leg te houden, waarna Anderson ook de laatste leg wegpoetste. Een 120-finish in leg 11 betekende dat ‘The Flying Scotsman’ voor het eerst op voorsprong kwam; 6-5. Daar bleef het echter bij. Met twee 15-darters en een 16-darters pakte ‘Smudger’ zijn derde PDC-titel uit zijn carrière.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ross Smith: 93,69 / 42%
Gary Anderson: 92,12 / 43%

Nederlanders

Players Championship 6 werd een succesvol toernooi voor de Nederlanders. Maar liefst zes Nederlanders wisten hun bord te winnen. Voor Kevin Doets, Jeffrey de Zwaan en Danny van Trijp was de laatste 16 ook gelijk het eindstation. Non-tourkaarthouder Chris Landman bereikte voor het eerst in zijn carrière de kwartfinales na zeges op o.a. Keane Barry en Ryan Joyce. Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson was met 6-4 te sterk. Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode verloren ook bij de laatste 8. Voor Van Barneveld was de dag net te lang, hij verloor met een gemiddelde van onder de 70 van Gerwyn Price.

Uitslagen

Kwartfinales
Ross Smith 6-3 Nathan Aspinall
Martin Schindler 6-4 Dirk van Duijvenbode
Gary Anderson 6-4 Chris Landman
Gerwyn Price 6-1 Raymond van Barneveld

Halve finales
Ross Smith 7-6 Martin Schindler
Gary Anderson 7-5 Gerwyn Price

Finale
Ross Smith 8-6 Gary Anderson

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *