Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Bradly Roes

Eleanor Cairns en Bradly Roes nieuwe WDF WK jeugdkampioenen

Eleanor Cairns en Bradly Roes hebben zich zondagavond gekroond als WDF WK jeugdkampioenen. Cairns werd de allereerste wereldkampioen bij de meisjes, terwijl Roes de nieuwe kampioen werd bij de jongens. Lees hier meer.

Rond 18:00 uur Nederlandse tijd stond de allereerste finale van het WDF WK, de meisjesfinale tussen de Engelse Eleanor Cairns en de Duitse Wibke Riemann. Cairns had het voordeel in de finale, doordat zij in de ingooiruimte de bull wist te winnen. De Engelse won haar eigen set hierdoor ook met 3-1 in legs. In de tweede set gingen de eerste 4 legs met de darts mee. In de vierde leg kreeg Riemann 6 pijlen voor de set, maar werden allemaal gemist. Cairns hield hierdoor haar eigen leg en moest er een vijfde leg gespeeld worden. Beide meisjes kregen pijlen voor de set, maar uiteindelijk was het Cairns die via dubbel 7 de wereldtitel pakte bij de meisjes!

Om 19:00 uur stond de jongensfinale op het programma. Charlie Large, die zaterdag verrassend won van Leighton Bennett, nam het op tegen de Nederlandse Bradly Roes. Het was Large die in de beginfase het beste aan het scoren was, maar echter enorm veel dubbels miste. Hierdoor pakte de Nederlander meteen de set af van de Engelsman met 3-1. Roes wist vervolgens ook zijn eigen set zonder problemen te houden, met een 3-0 setstand stond hij op een 2-0 voorsprong in sets. Toch gaf Large niet zo maar op. In de derde set wist de Engelsman de dubbels wel te gooien. Met legs in 15,22 en 17 darts kwam hij terug tot 2-1 in sets. Na een korte pauze begon Roes aan de vierde set en hield via dubbel 5 zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde Roes de eerste maximale score van de wedstrijd. Dit leverde hem ook de break op in 17 darts. Roes maakte het vervolgens een leg later af, via dubbel 10 kroonde de Hagenaar zich als WDF-wereldkampioen bij de jongens.

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *